Depremin yıktığı İslahiye'de kalıcı konutların temeli atıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma sebep olduğu Gaziantep İslahiye'de TOKİ tarafından kalıcı konutların temeli atıldı.

GÜNDEM 19.03.2023, 09:36 19.03.2023, 17:49
Depremin yıktığı İslahiye'de kalıcı konutların temeli atıldı

İlçede Bakanlığın koordinatörlüğünde ve Emlak Konut ile TOKİ tarafından yapımı devam eden yığma yapıyla prefabrik geçici barınma merkezinde sona yaklaşıldı.

Bölgede kalıcı konutlar için de hummalı bir çalışma devam ediyor.

Hafriyat çalışmaları sonrasında temellere ilk harçlar döküldü

Kırıkçalı Mahallesi'nde yaklaşık olarak 10 gün önce çalışmaların başladığı 17 blok ile 399 daireden oluşan projede, hafriyat çalışmaları sonrasında temellere ilk harçların dökümü yapıldı.

Proje koordinatörü Murat Ulusoy, projede bir haftanın geride kaldığını ve ikinci haftada ise ilk temeli attıklarını kaydetti.

"Depremde iyi bir sınav verdik"

İnşaat gerçekleştirilecek arazinin öncesinde zemin etüdü yapılıp hazır bir şekilde bekletilen rezerv alanı olmasının kendilerine 1 aylık zaman kazandırdığının altını çizen Ulusoy, "Binaları radye temelin üzerine tünel kalıp sistemiyle gerçekleştireceğiz. Binaların esas amacıysa içindeki insanları korumak. Toplu Konut İdaresi'nce yaptırılan bütün binalar hem içerisindeki insanları korudu hem de kendini korudu. Depremde iyi sınav verdik." şeklinde konuştu.

Ulusoy, 7 ay içinde binaları bitirmeyi planladıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)