Depremden sonra ülkesine dönen Suriyeli sayısı açıklandı

Bir televizyon programına konuk olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Depremden sonra Suriye'den Türkiye'ye binlerce kişi geldi." şeklindeki iddianın bütünüyle uydurma olduğunu dile getirdi. Buna rağmen hudutlar yeniden gözden geçirdiklerini ve böyle bir durumun olmadığını tespit ettiklerini kaydeden Akar, deprem sonrası ülkesine dönen Suriyeli sayısını da açıkladı.

GÜNDEM 11.03.2023, 14:36 Hakan Öksüz
Depremden sonra ülkesine dönen Suriyeli sayısı açıklandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hakan Çelik ile Hafta Sonu" programında Mehmetçiğin sınır hattında sürdürdüğü çalışmalara değindi. 

Depremin ardından kriz merkezlerinde yoğun çalışmaların yapıldığını kaydeden Akar, "Bir yandan depreme ilişkin alınan tedbirleri uygularken bir yandan da sınırlarımızın güvenliğini sağlıyoruz. Hudutlardaki giriş ve çıkışlar, en ileri teknolojilerle yoğun şekilde takip ediliyor. Bu çalışmalar, istihbarat ve emniyet teşkilatımızla birlikte yürütülüyor." dedi.

"Sınırlardan Türkiye'ye giriş olmadı"

Bakan Akar, depremin ardından ülkesine dönen Suriyeli sayısını da açıkladı. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bazı asılsız iddiaların ortaya atıldığını hatırlatan Akar, "Sınırlardan Türkiye'ye binlerce Suriyelinin girdiği, hudutlara yapılan göç akınının engellenemediği gibi iddialar dillendirildi. Bunlar doğru değil. Aslı astarı olmayan iddialar." ifadelerini kullandı.

"Ülkesine dönen Suriyeli sayısı yaklaşık 55 bin"

Suriye'den Türkiye'ye girişlerin olduğu iddialarıyla ilgili "yalan mekanizması" yorumunda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz yine de hudutlarda yoğun kontroller gerçekleştirdik. Her şeyi yeniden gözden geçirdik. İddia edildiği gibi eçişlerin olmadığını orada görevli arkadaşlarımızın sesiyle kamuoyuna duyurduk. Türkiye'ye giriş yok ama gitmek isteyenleri de yolladık. Depremden sonra ülkesine dönen Suriyeli sayısı yaklaşık 55 bindir." diye konuştu.

Yorumlar (0)