Depremden etkilenen vatandaşların nüfus işlemlerine dair açıklama

Depremden etkilenen kentlerde yapılacak adres değişikliği işlemleri hakkında açıklamada bulunan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "Diğer kentlerde yerleşim yeri adres değişikliklerini nüfus müdürlüklerimizin dışında Nüfusmatikler ve e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecektir" denildi.

GÜNDEM 08.03.2023, 11:45
Depremden etkilenen vatandaşların nüfus işlemlerine dair açıklama

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler 11 kenti enkaza dönüştürdü. Bu noktada farklı kentlere giden ve yerleşim yeri adres değişikliği yapmak isteyen kişilerin işlemlerini rahatlatacak bir açıklama Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden geldi.

“Afetzedelerin kaldığı geçici barınma alanları adres beyanı olarak gösterilecek”

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, "6 Şubat günü meydana gelen depremin ardından yerleşim yeri adresi felaketten etkilenen kentlerde olan vatandaşlarımızın diğer kentlere geçmesi bununla beraber adres değişikliği yapmak için gerçekleştireceği işlemler nüfus müdürlüklerimizin dışında Nüfusmatik ve e-Devlet sistemi üzerinden de yapılabilecektir. Öte yandan Adres Kayıt Sistemi Uygulama Yönergesinin 7’nci maddesinin 4’üncü fıkrası göz önüne alınarak doğal afet sonucunda ikametlerinin kullanılamayacak duruma gelmesi sonucunda afetzede kişilerin, yerleşmeleri adına belirtilen ‘karavan, çadır, prefabrik evler, yurt, huzurevi’ gibi alanlar Nüfusmatikler, e-Devlet ve nüfus müdürlüklerimiz üzerinden yerleşim yeri adres beyanı olarak gösterilebilecektir" denildi.

Yorumlar (0)