Deprem soruşturmalarında tutuklu sayısı 218'e çıktı

Başsavcılıklar tarafından deprem bölgesinde başlatılan soruşturmalar kapsamında yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218'e yükseldi. Deprem bölgesindeki hırsızlık soruşturmaları neticesinde de 206 kişi tutuklandı.

GÜNDEM 02.03.2023, 12:19 Hakan Öksüz
Deprem soruşturmalarında tutuklu sayısı 218'e çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıma yol açan 6 Şubat'taki depremlerin ardından soruşturmalar başladı. Yıkılan binalardaki yapım kusurlarına ilişkin yapılan araştırmalar neticesinde sorumlu oldukları belirlenen kişiler yakalanıyor. Başsavcılıklar tarafından resen başlatılan soruşturmalarda şimdiye kadar sorumluluğu saptanan zanlı sayısı 869 oldu.

869 şüpheliden 298'i serbest bırakıldı

Edinilen bilgilere göre hakkında soruşturma başlatılan ve yakalanan kişilerden 218'i tutuklandı. İfadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartıyla 298 şüpheli serbest bırakıldı. 151 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 81 kişiye yönelik gözaltı talimatı geldi. Aktarılan bilgilere göre yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilen şüphelilerden 31'i şu an hayatta değil. 5 şüpheli ise halen daha yurt dışında.

Deprem bölgesindeki hırsızlık soruşturmaları

Deprem bölgesindeki hırsızlık olayları da soruşturma kapsamında bulunuyor. Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında 388 hırsızlık olayı tespit edildi. Hırsızlık olayına karıştığı belirlenen 317 kişiden 206'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 37 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Halen daha gözaltında bulunan şüpheli sayısı 13. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 29 kişinin arandığı belirtiliyor.

Yorumlar (0)