Deprem sonrası cezaevinde hasar! Mahkûmlar sevk ediliyor

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bazı bölmelerde kısmi çatlaklar meydana geldi. 814 hükümlü ile tutuklu, önlem amaçlı Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta bulunan cezaevlerine nakledilmeye başlandı. 

GÜNDEM 25.01.2020, 14:40 25.01.2020, 14:50
Deprem sonrası cezaevinde hasar! Mahkûmlar sevk ediliyor

Elazığ'da dün saat 20.55'te meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından tüm gözler bu bölgeye çevrildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem sonucu 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1103 kişinin yaralandığını ve 40 kişinin enkaz altından sağ kurtarıldığını duyurdu. 

Adıyaman, depremin hissedildiği şehirlerden biri oldu. Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bazı bölmelerde kısmi çatlaklar meydana geldi. Bu nedenle cezaevinde bulunan mahkûmlar, farklı şehirlere nakledilmeye başlandı.

"814 hükümlü ve tutuklu farklı şehirlere naklediliyor"

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kısmi çatlaklar oluşan Adıyaman Cezaevi'ndeki 814 hükümlü ve tutuklu Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’a nakledilmeye başlandı." denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hasar nedeniyle Adıyaman Cezaevi'nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)