Deprem fırsatçılarına karşı hamle: Fiyatlar yarıya indirildi!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, deprem fırsatçılarına karşı hamlede bulunulduğuna dikkat çekerek, gözetim altında saatlik taşınma fiyatlarının yarıya indirildiğini duyurdu. 

GÜNDEM 09.11.2020, 08:35 09.11.2020, 14:14
Deprem fırsatçılarına karşı hamle: Fiyatlar yarıya indirildi!

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra birçok bina hasara uğradı. Söz konusu binalarda oturan vatandaşlar ise can güvenliklerini korumak adına farklı binalara taşınmaya başladı. Bunun üzerine İzmir'de bazı ev sahipleri kira fiyatlarını artırırken, nakliye ücretlerine de zam getirildiği fark edildi. 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, vicdansız deprem fırsatçılarına karşı hamlede bulundu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Vali Köşger, İzmirli depremzedelerin yaralarının birlik ve beraberlik içerisinde sarıldığını ifade etti. 

Köşger, İzmir Esnaf Odası'nın deprem fırsatçılarına karşı aldığı kararı duyurdu. Taşınma fiyatlarının normalin altında bir bedele bağlandığını aktaran Köşger, gözetim altında saatlik taşınma fiyatlarının da yarıya indirildiğini bildirdi. 

İzmir merkezde yer alan hasarlı binalar için taşınma fiyatlarının 1+1 dairelerde 1200 TL olduğu ifade edildi. Söz konusu fiyatların 2+1 daireler için 1.500 TL olarak belirlendiği, 3+1 daireler için ise 2.000 TL olarak ortaya konduğu aktarıldı. 

Fırsatçılar ortaya çıkmıştı

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra evden eve nakliyatçılardan bazılarının fırsatçılık yaptıkları görülmüştü. Söz konusu nakliyatçıların 1.500-2.000 TL arasında ücret belirlediği fark edilmiş, bunun üzerine vatandaşlardan sert tepki gelmişti. 

İzmir Valiliği ile İzmir Esnaf Odası, söz konusu hamle ile deprem fırsatçılarını huzursuz etmeyi başarmış gibi görünüyor. 

Can kaybı 115 oldu

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybeden kişi sayısı 115'e, yaralanan kişi sayısı ise 1.034 kişiye yükseldi.

Yaralanan kişilerden 1.011'inin hastanelerde tedavi görmelerinin ardından taburcu edildiği, 23'ünün ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar (0)