Deprem bölgesinde vatandaşlar sandık başında

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilediği Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yaşamını sürdüren bazı seçmenler, hasar gören okulların bahçelerinde faaliyete sokulan konteynerlerde oyunu vermeye başladı.

GÜNDEM 28.05.2023, 11:15 28.05.2023, 17:27
Deprem bölgesinde vatandaşlar sandık başında

Türkiye iki haftanın ardından tekrar sandık başına geçti. 6 Şubat günü depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep’te depremzedeler Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu adına oy verme işlemlerine başladı.

Konteynerlerde oy verme işlemi başladı

Depremlerin büyük bir yıkıma sebep olduğu bazı kesimlerde de hasar gören okulların bahçelerinde kurulan konteynerler içerisinde oy verme faaliyeti devam ediyor.

Gaziantep'in ilçeleri İslahiye ve Nurdağı’nda açılan geçici barınma merkezlerinde de oy verme işlemi başladı. Merkezlere gelen vatandaşlar oylarını kullanmak için sıraya girdi.

Belirlenen bölgelerdeki seçim konteynerlerine günün erken saatlerinde gelen depremzedeler burada oylarını verdi. Bazı seçim bölgelerinde ise oy kullanma yoğunluğu meydana geldi.

Yorumlar (0)