Deprem bölgesinde içme suyu stoklarında sorun var mı? Karaismailoğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Adıyaman'da meydana gelen yıkımın izlerini ortadan kaldırıyoruz. Şehrin şu anda %95'ine su veriliyor. Şebekedeki arızaların giderilmesi hususunda da çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 05.03.2023, 12:08 05.03.2023, 12:12
Deprem bölgesinde içme suyu stoklarında sorun var mı? Karaismailoğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Adıyaman Altınşehir Konteyner Kentte açıklamalar yaptı.

Karaismailoğlu, "Adıyaman'da yıkımın izlerini ortadan kaldırıyoruz. Kentin şu anda %95'ine kaynağından su veriyoruz. Şebekedeki arızaların giderilmesi için de çalışıyoruz. Bunun yanında içme suyu stoklarımızda da eksiklik bulunmuyor. Bina enkaz ve yıkım çalışmalarının yanında kentin tamamına da su verebiliyoruz. Gürlevik isale hattında bulunan arızaları gideriyoruz. Gürlevik kaptajındaki onarım işlerini de bitirdik." dedi.

"Adıyaman gibi 11 kentimizde vatandaşımızın yanındayız"

"Karaismailoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Çocuklarımızın, büyüklerimizin, analarımızın yüzü tekrar gülene dek durmayacağız. İlk gün nasıl buraya gelip buradan tek bir an dahi ayrılmadıysak, son ana dek Adıyamanlı kardeşlerimizin yanında bulunacağız. Bunu yalnızca Adıyaman'da değil, depremden etkilenen diğer 11 kentimiz için de yapacağız.

Ticarethaneler, yaşam konutları, dükkanlar yapıp, güçlü bir Adıyaman'ı hep beraber kuracağız. Adıyaman'ın ev dokuma halıları tekrar dükkanların vitrinlerinde olacak, sokaklar ve caddeler neşeyle dolacak.

"20 farklı konteyner kent kurma çalışmalarını sürdürüyoruz"

Bütün bunları devletimizin bütün imkanlarını seferber edip en kısa zamanda yapacağız. Çadırları bir ara formül şeklinde planladık. Adıyaman'da da 2 milyon 193 bin metrekarelik alanda 20 farklı konteyner kent kurma çalışmalarına devam ediyoruz.

1044 konteyner kurulumu yaptık. Alanların tespit çalışmaları sürerken kanalizasyon ve elektrik altyapısı çalışmaları hızla sürüyor. 300 ailemizi konteynerlere yerleştirdik.

Elazığ'da konteyner kent kurulum çalışmaları sürüyor

"Sadece Adıyaman'da halihazırda bin personelimiz çalışmaktadır"

Adıyaman'da trafiğe kapalı bir yol bulunmamaktadır. KGM'ye bağlı ekiplerimiz yalnızca Adıyaman'ın genelinde 803 adet makine ile bine yakın personelle çalışmalarını sürdürmektedir.

"Deprem bölgesinde bütün yollar açık vaziyettedir"

KGM tarafından deprem bölgesinde 2 bin 579 makineyle çalışmalar devam etmektedir. Depremden etkilenen bütün şehirlerimizde şehir ve devlet yollarıyla otoyollar açık vaziyettedir.

Bakanlığımızın yaptığı koordinasyonda 10 bin 462 taşıtı deprem bölgesine gönderdik. Yüzlerce iş makinesi ise deprem bölgelerine ulaştırıldı.

"611 bin vatandaşımız deprem bölgelerinden tahliye edildi"

394 adet yolcu trenimizde yaklaşık 100 bine yakın yolcu taşıdık. 93 yolcu ve servis vagonumuz 4 bin vatandaşımızın geçici evi haline geldi. Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Elazığ havalimanlarında 6 Şubat ila 3 Mart tarihleri arasında sivil ve askeri araçlarla toplamda 12 bin 850 uçuş yaptık.

15 bin tonluk insani yardım malzemelerini deprem bölgesinde olan havalimanlarına ulaştırdık. Yapılan 3 bin 495 sefer ile 611 bin vatandaşımız da deprem bölgelerinden tahliye edildi."

Yorumlar (0)