“Deprem bölgesinde çocuk kaçırıldı” iddialarına bakanlıktan yanıt

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin sonrasında ortaya atılan “çocuk kaçırma” iddialarına İçişleri Bakanlığından açıklama geldi.

GÜNDEM 01.03.2023, 16:05
“Deprem bölgesinde çocuk kaçırıldı” iddialarına bakanlıktan yanıt

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremler 11 kentte büyük yıkıma neden oldu. Bölgede arama kurtarma çalışmalarında seferber olunurken sosyal medyada bazı iddialarda bulunuldu. Söz konusu iddialardan bir tanesi de deprem bölgesinde çocuk kaçırıldığına dair oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili açıklama geldi.

“Herhangi bir tespit yapılmadı”

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede bazı sosyal medya hesapları üzerinden, "deprem bölgesinde çocuk kaçırma olaylarının meydana geldiği" ifadesiyle asılsız paylaşımların sağlandığı aktarıldı.

Deprem bölgelerinden "Çocuk kaçırma" iddialarına dair resmi makamlara götürülen herhangi bir müracaat ve ihbar bulunmadığını ifade eden İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçleri tarafından da tespit yapılmadığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu: "Depremin yaralarını en kısa zaman içerisinde sarmak adına devletimiz ve aziz milletimizle birlikte mücadele ederken, bu ve buna benzer spekülasyonlara inanılmamalıdır. En doğru ve net bilgi alabilmek adına yalnızca yetkili kurumların bilgilendirmeleri dikkate alınmalıdır. Doğruluğu olmayan iddiaları gündeme alanlar ve paylaşılanlar hakkında işlem başlatılmaktadır."

Yorumlar (0)