Deprem bölgesinde akaryakıt kuyrukları: Geceyi araçlarında geçiriyorlar

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde binaların hasar görmesi nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar, geceyi araçlarında geçiriyor. Isınabilmek için akaryakıta ihtiyaç duyan vatandaşlar, akaryakıt istasyonlarına saatlerce sıra bekliyor. Bazı akaryakıt istasyonlarının kota uygulamasına geçtiği belirtiliyor.

GÜNDEM 08.02.2023, 16:52 Hakan Öksüz
Deprem bölgesinde akaryakıt kuyrukları: Geceyi araçlarında geçiriyorlar

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Salı günü yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde etkili oldu. 8 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği deprem faciasında enkaza dönen bölgelere ulaşılmaya çalışılıyor. Çok sayıda vatandaş, deprem bölgesinde açık akaryakıt istasyonu bulmanın zorluğundan yakınıyor.

Vatandaşlar geceyi araçlarında geçiriyor

Kentte çökme riski nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar, geceyi araçlarında ya da yakılan ateşlerin başında geçiriyor. Geceyi araçlarında geçiren vatandaşlar, akaryakıta ihtiyaç duyuyor. Akaryakıt istasyonları, yoğun talebi karşılamakta zorlanıyor. Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda akaryakıt istasyonlarındaki uzun kuyruklar göze çarpıyor.

Bazı akaryakıt istasyonlarında kota uygulaması 

Ellerinde bidonlarla akaryakıt istasyonlarına gelerek sıraya giren vatandaşlar, yoğunluğa sebep oluyor. Bütün vatandaşların ihtiyacı olan yakıta ulaşması için çok sayıda akaryakıt istasyonunda kota uygulanıyor. Bazı istasyonlar yakıt sınırı koyarak herkesin ihtiyacı kadarını almasını sağlamayı amaçlıyor. Geceleri kaldıkları araçlarda ısınabilmek için akaryakıta ihtiyaç duyduklarını belirten vatandaşlar, saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

Yorumlar (0)