Deprem bölgelerine yardım: Kolilerinden çıkanlar akıllara durgunluk verdi

Türkiye’nin büyük bir bölümü depremin etkisiyle sarsıldı. Vatandaşlar depremin ardından bölgede ihtiyaç duyulan eşya ihtiyacının giderilmesi adına yardımlar toplarken, gönderilen bir kutu içerisinden çıkanlar ise akıllara durgunluk verdi.

GÜNDEM 08.02.2023, 14:24
Deprem bölgelerine yardım: Kolilerinden çıkanlar akıllara durgunluk verdi

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yaralarını sarmak adına çalışmalarına devam ediyor. Şiddetli depremde 10 kent büyük hasar gördü. Bütün dünyada üzüntüyle karşılanan olayın ardından Türkiye’nin birçok kesiminden yardım kolileri oluşturulmaya başladı.

Soğuk havalar depremzedeleri etkiliyor

Özellikle 10 kentte soğuk havanın etkili olması ile beraber depremden etkilenen kişiler için kıyafet ve gıda ihtiyacı oluştu. Türkiye’nin diğer illerindeki birçok kişi kışlık mont ve kıyafetleri bir araya getirerek deprem bölgelerine hazır hale getirmek üzere çalışmalar sağlanmaya devam ediyor.

Kutu içerisinden mayo çıktı

Söz konusu yardımlar ayrı ayrı paketlendiği sırada kutular içerisinden çıkanlar ise akıllara durgunluk verdi. Kutular içerisinden mayo, abiye, bindallı, etek, çocuk bikinisi, topuklu ayakkabı gibi eşyaların çıktığı görüldü.

Yetkililer bu şekilde durumlarla karşı karşıya kalınmaması için daha öncesinde kullanılmamış giysilerin yollanmasının büyük önem taşıdığına işaret etti.

Yorumlar (1)
Vatandaş 1 yıl önce
Göçükte siz kalsaydınız keşke bizde size bunları gönderseydik Allahsızlar