Denizli’deki sahte savcıyı, ağzındaki altın diş ele verdi

Denizli’de kendini sahte savcı olarak tanıtıp 70 yaşındaki Perihan Ç.’yi 30 bin lira dolandıran yabancı uyruklu kadın, ağzındaki altın diş sayesinde tespit edilerek yakalandı. 

GÜNDEM 24.06.2022, 13:22 25.06.2022, 10:19
Denizli’deki sahte savcıyı, ağzındaki altın diş ele verdi

Edinilen bilgiye göre olay, önceki gün Denizli’nin Sarayköy ilçesinde meydana geldi. 70 yaşındaki Perihan Ç’yi telefonla arayan 22 yaşındaki Azerbaycan vatandaşı Leman N., “Adınız FETÖ soruşturmasına karışmış. Kısa bir süre sonra kadın savcımız gelerek elinizdeki paraların ve altınların fotoğraflarını çekecek” dedi. Kısa bir süre sonra kadının evine giden Leman N., paraların ve altınların fotoğrafını çektikten sonra hepsini aldı. Kısa bir süre içerisinde geri getireceğini söyleyerek evden ayrılan sahte savcıdan uzun süre haber alamayan yaşlı kadın, son durum hakkında bilgi almak için jandarmayı arayınca dolandırıldığını anladı. 

Döviz bürosunda altın dişi sayesinde fark edildi

Sahte savcının peşine düşen Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaşlı kadından zanlının ayırt edici özelliklerini öğrendi. Şahsın ağzında bulunan altın diş üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, geniş çaplı incelemelere başladı. Yapılan araştırmalarda, altın dişli genç bir kadının döviz bürosunda para bozdurduğu görüldü. Vakit kaybetmeden harekete geçen ekipler, şahsı adım adım izledi. 

Adli kontrol şartıyla serbest kalınca Türkiye’den kaçmaya çalıştı

Yaşlı kadından dolandırdığı paraları eğlence mekânlarında harcadığı görülen altın dişli sahte savcı, düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınarak emniyete götürülen 22 yaşındaki Leman N., işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkeme, Leman N.’nin adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. Serbest kaldıktan sonra Türkiye’yi terk etmek için hemen girişimlere başlayan şahıs, bu hedefini gerçekleştiremeden bir kez daha yakalandı. Açıklanan karara itiraz eden Cumhuriyet savcısı, bir kez daha zanlının tutuklanması talebinde bulundu. Kararı inceleyen bir üst mahkeme, savcının talebini onayladı. Tekrar mahkeme karşısına çıkarılan Leman N., tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Yorumlar (0)