Denizli’de vahşi olay! Kıskançlık krizi bir kadının hayatını elinden aldı

Denizli’de sevgilisinin kıskançlık krizine girmesi sonrasında üzerine asit döktüğü Özbekistan uyruklu genç kadın, hayatını kaybetti.

GÜNDEM 10.07.2022, 09:38 10.07.2022, 10:12
Denizli’de vahşi olay! Kıskançlık krizi bir kadının hayatını elinden aldı

Hadise, 9 Mayıs 2022 günü Denizli’nin ilçelerinden Pamukkale’de Karahayıt Mahallesi’nde bulunan bir otelde yaşandı.2005 senesinde kayınvalidesini ölümüne sebep olmasından dolayı tutuklanarak cezaevine gönderilen Özgür G. (44), hafta sonu gezisi için İstanbul’dan Denizli’ye gelen Özbekistan uyruklu sevgilisi Sojida Kalandarova (27) ve genç kadının yakın arkadaşı Kırgızistan uyruklu Sarvinoz K. (23) ile beraber otele gitti.

Ne olmuştu?

Tatilin ilerleyen günlerinde çift, aldatma ve kıskançlık sebebiyle tartışmaya başladı. Özgür G., Sojida Kalandarova’nın cep telefonunu kontrol etmek istedi. Ancak genç kadın bu duruma olumlu yanıt vermedi. Özgür G., aldığı cevap karşısında kontrolden çıktı ve genç kadına saldırdı. Meydana gelen kavga esnasında suratından tırmalanan Özgür G., sinirli bir halde lobiye indi ve emanet olarak bıraktığı poşeti aldı. Odaya geri dönen Özgür G., poşetten aldığı şişenin kapağını açarak içerisinde bulunan asidi Sarvinoz K. ve Sojida Kalandarova’nın üzerine attı. Her iki kadında yaralı bir halde çığlıklar atarak yardım istedi. Yaşanan saldırı sırasında kendi üzerine de asit döken Özgür G., sağ gözünü kaybetti.

Adım adım takip edildi

Yaşanan olay sonrasında otelden kaçarak uzaklaşan Özgür G. için jandarma arama çalışması başlattı. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı olan Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), zanlıyı adım adım izledi.

Akrabalarının evinde saklandı

Zanlının yurt dışına gitmek için hazırlandığını belirleyen JASAT, Özgür G.’yi Aydın’ın ilçelerinden olan Nazilli’de hayatını devam ettiren akrabalarına ait terk edilmiş bir evde saklandığını tespit etti. Saklandığı ikamette yakalanan zanlı, Denizli’ye götürülerek adliyeye sevk edildi. Ögür G., pişman olduğunu dile getirerek, “Ben asit atmadım. Yalnızca porçöz döktüm” ifadesinde bulundu. Zanlı ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılanarak cezaevine yollandı.

Mücadele etti, ancak 38 gün yaşama tutunabildi

Yaşanan vahşi saldırıda yaralanan Sarvinoz K. ve Sojida Kalandarova sağlık personellerinin ilk müdahalesinin sonrasında Denizli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sarvinoz K., yapılan tedavinin sonrasında taburcu edildi. Ancak saldırganın ana hedefi olan ve bedeninin çoğunluğunda 3'üncü derece yanıklar meydana gelen Sojida Kalandarova, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Doktorların yaşamda tutabilmek adına büyük uğraşlar verdiği talihsiz genç kadın, 38 gün sonra yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)