Denizli’de ikizlere hamile kadının şüpheli ölümü! Eşi tekrar gözaltında

Denizli’ye bağlı bulunan Buldan ilçesinde hayatını sürdüren 5 aylık ikiz bebeğe hamile olan ve iki çocuk annesi Hatice Çaltı, evinin banyosunda ölü olarak bulundu. Kadının şüpheli ölümü başta kalp krizi sanılsa da otopside farklı görüntüler ortaya çıktı. Eşi gözaltına alındı.

GÜNDEM 13.05.2022, 10:20 13.05.2022, 18:00
Denizli’de ikizlere hamile kadının şüpheli ölümü! Eşi tekrar gözaltında

Yapılan ilk kontrollerde kadının kalp krizi sebebiyle yaşamını yitirdiği iddia edildi. Fakat sonrasında yapılan ön otopside boğazında görülen parmak izleri ve morluklar, kollarında ise yaşanan boğuşmadan dolayı oluşan çizikler fark edildi. Hamilde kadının kuşkulu ölümüyle alakalı olarak gözaltına alınan kocası daha sonra ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha sonra ise savcının olaya itiraz etmesi sonucunda tekrar gözaltına alındı.

Vücudunda morluklar bulundu

Denizli’ye bağlı Buldan ilçesinde Yeni Mahalle'de hayatını sürdüren ikiz bebeklere hamile olan iki çocuk annesi Hatice Çaltı'dan (43) belirli bir süre haber ulaşmayan çevresi, kadının doğumla ilgili bir sorun yaşadığını düşünerek olayı hızlı bir şekilde sağlık ve polis ekiplerine ulaştırdı. Sağlık birimleriyle beraber eve gelerek odaları tek tek arayan polisler, anne Çaltı'yı banyoda bulunan küvetinde içerisinde hareketsiz bir halde buldu. Başından yara alan hamile kadının öldüğü fark edildi. İlk incelemelere göre 2 çocuk annesi ve henüz 5 aylık ikiz bebeklere hamile olan kadının kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetmiş olabileceği düşünüldü. Hatice Çaltı'nın ilk kontrollerinde vücudunda delici veya kesici bir alet yarasının bulunmadığı belirlendi. Cumhuriyet savcısı tarafından yapılan incelemelerin sonrasında annenin cenazesi otopsi yapılabilmesi için Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi morguna gönderildi.

Otopside fark edildi

Günün erken saatlerinde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi sonrasında hamile kadının ölümüyle ilgili korkunç bir ayrıntı ortaya çıktı. Hamile kadının boğazında parmak izleri ve morluklar, kollarında ise boğuşmadan dolayı oluşan çiziklerin bulunduğu tespit edildi. Bunun yanı sıra Çaltı’nın tırnaklarında yapılan incelemede deri dokularının da olduğu belirlendi. Bulunan dokular adli tıpa yollandı. Gerçekleştirilen ön otopsinin sonrasında hamile kadının öldürülme ihtimali kesinleşti. Şüpheliler arasında Hatice Çaltı'nın 46 yaşında olan eşi Ramazan Ç. nezaret altına alındı. Devamlı olarak farklı ifadelerde bulunan eşin kollarında tırnak izlerinin görüldüğü belirlendi. Ramazan Ç., davasının görüldüğü Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrolle serbest kaldı.

Savcı hemen itiraz etti

Verilen karar sonrasında Buldan Cumhuriyet Savcısının ortaya çıkan sonuca hızlı bir şekilde itirazda bulundu. İtiraz sonrasında o günün gecesinde Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada yapılan reddin kabulüne ve Ramazan Ç. adına yakalama emrinin verilmesine onay verildi. Şüpheli şahıs adli kontrolle serbest bırakıldıktan çok kısa bir süre sonra tekrar nezaret altına alındı. Gün içerisinde ise 1.ağır ceza mahkemesine gönderilecek.

Yorumlar (0)