Denizli’de ev almak isteyen adam 16 bin TL’sinden oldu

İnternette gördüğü satılık ev ilanı için harekete geçen bir kişi, kendisini inşaat mühendisi olarak gösteren şahıslar tarafından 16 bin TL dolandırıldı.

GÜNDEM 10.06.2022, 15:34 12.06.2022, 10:06
Denizli’de ev almak isteyen adam 16 bin TL’sinden oldu

Denizli’de 2 kişinin internet üzerinden olmayan prefabrik evlerin ilanları yayınlayarak vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Evler için müşterilerle anlaşma yapan zanlılar, mağdurlardan aldıkları paralarla 500 bin TL vurgun yaptı.

Yapılan incelemeler sonrasında 'Nitelikli dolandırıcılık' suçu işleyip haksız kazanç elde eden 2 zanlı, Denizli merkezli Ankara’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Adli makamlara sevk edilen zanlılardan 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Maliye durduruyor” diyerek kandırdı

Mağduriyet yaşayanlardan biri olan 73 yaşındaki Kadir Yılmaz, "Ben sosyal medya üzerinden bir prefabrik ev almak istedim. Yakın mahallede bir tarlam var, oraya koyacaktım. Fiyat araştırması yapmaya başladım. Çoğunlukla fiyatlar 15-20 bin TL arasındaydı. Denizli’nin Çameli ilçesinden verilen bir ilanda ise fiyat 12 bin TL olarak yazılmıştı. Sonra ben ertesi gün sabah ilanı veren şahsı aradım. O kişide ‘Evet, evi ben satıyorum. Çameli’de bir inşaat firmam vardı ancak inşaat işlerini durdurduk, yanımda da 40 kişi çalışıyordu’ dedi. Sonra bana prefabrik evlerin fotoğraflarını yolladı. ‘12 bin lirayı sen önce yatır, ben burada fatura keseceğim. Bazen yolda gelirken maliye durduruyor bizden irsaliye ile beraber çıkış yapması gerekiyor. O yüzden 4 bin lira daha göndermen lazım’ dedi. Bende yolladım. Toplamda 16 bin TL yolladım ve ikinci yolladığım 4 bin TL’yi hemen iade edeceğini söylemişti. Nakliyeyi nasıl yapacağını sorduğumda da bir arkadaşı varmış Sezgin diye onla göndereceğini söyledi. ‘O şimdi buradan sana uygun fiyata getirir. Sende parayı ona verirsin’ dedi. Bende dediklerine inandım" şeklinde ifade etti.

Güven kazanıyorlar, sonra dolandırıyorlar

Dolandırıcıların çok profesyonel olduğunu dile getiren Yılmaz, "O gün içerisinde bana prefabrik evi araca yüklediklerine dair bir resmini gönderdi, ben de güvenip parayı yolladım. Aradan bir saat kadar geçti. Ben de o nakliyeciyi aradım ‘Abi geliyorum, yoldayım’ dedi. Her şey çok profesyoneldi. Ben de tabii çok sevindim, hatta dedi bana dedi ki ‘Bu konteynerin altına kalaslar konuluyor ben bu kalasları da araca yükledim.’ Aradan uzun bir süre geçti. Saat 6.30 civarına geldi ancak ne gelen oldu ne giden. Adamları yeniden aradım yanıt veren olmadı. Bende karakola gittim ve durumu anlattım. Oradakilerde bana, ‘Bu tarz olaylar yaşanıyor. Vatandaşlara güven verip kandırıyorlar’ dedi. İnşallah başkalarını da bu şekilde dolandırmazlar. Hatta bu olaydan sonra da dolandırıcı çetesinin yakalandığını duydum" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)