Denizli'de kayıp iki genç su kuyusunda aranıyor

Denizli’de 4 gündür haber alınamayan gençlerin bulunması için su kuyusunda arama çalışması başlatıldı.

GÜNDEM 13.06.2022, 17:50
Denizli'de kayıp iki genç su kuyusunda aranıyor

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde ikamet eden 19 yaşındaki İsmail Yalçın ile Serinhisar'da yaşayan 17 yaşındaki Hasan Akköse, 9 Haziran 2022 Perşembe günü akşamı buluşup arabayla yola çıktı. Beraber arabayla gezmeye giden gençler bir daha geri dönmedi. Gençlerden uzun süre haber alamayan yakınları endişelenerek kayıp başvurusunda bulundu.

Ne olmuştu?

Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği arama çalışmalarında 2 gencin bir araçla 9 Haziran 2022 Perşembe tarihinde Denizli şehir merkezine gittiğini belirledi. Otomobille geri Serinhisar ilçesine dönüş yaptığı tespit edilen gençlerin aracı ormanlık alana sürdüğünü belirledi.

Ormanlık alanda arama tarama faaliyetleri yapan jandarma ekipleri, otomobili bu bölgede buldu. Kan izlerine rastlanılan incelemelerde, iki gencin telefonları da arazide parçalanmış olarak bulundu. Sabahın erken vakitlerinde çalışmaya başlayan jandarma, iz takip köpeğiyle aramalara devam etti. İz takip köpeği Yenice Mahallesi ormanlık alanı iç kısımlarında Hasan Akköse (17) ve İsmail Yalçın (19)’a ait kan izleri buldu.

İddialar havada uçuştu

Ormanlık yolda 2 gencin görüldüğü iddia edilmesi üzerine, arama çalışmalarına otomobilin terk edildiği bölgeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Serinhisar ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki su kuyusundan başlandı.

Çapraz sorguya altına alınan 2 zanlının, gençlere ait cesetlerin Develikuyusu mevkiindeki su kuyusuna atıldığını söylemesi üzerine alanda geniş çaplı bir araştırma gerçekleştirildi. İçerisine toprak ve taş atılarak dibi kapatıldığı tespit edilen su kuyusunda, iş makineleriyle kazı çalışması gerçekleştirildi.

Endişeli bekleyiş devam ediyor

Kayıplara karışan gençlerin bulunması için su kuyusundaki arama çalışmalarını kaygılı gözlerle takip eden yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Fenalık geçiren aileyi çevrede bulunan vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı.

İsmail Yalçın'ın annesi "Biz çocuğumuzu böyle mi görecektik? Benim yavrum kuyudan mı çıkacak? Hiç mi eliniz titremedi. Bu küçücük canlara nasıl kıydınız? Bu canileri hiç gören olmadı mı, bu çocukları fark etmediniz mi?” şeklindeki ifadeleri yürekleri burktu.

9 kişi gözaltına alındı, içerisinde suç kaydı olanlar var

Son alınan bilgilendirmelere göre, 9 şüpheli gözaltına alındı. Sorgularının devam ettiği belirlenen zanlıların içerisinde M.A isimli bir kişinin amcasını öldürdüğü ve 10 sene önce cezaevine girdiği belirlendi. Pandemi izniyle cezaevinden tahliye edilen şahıs yeniden gözaltına alındı.

Yorumlar (0)