Denizli'de bir evden 94 tabanca ve 27 tüfek çıktı

Jandarma ekipleri Denizli'de bir evde 94 tabanca ve 27 av tüfeği buldu.

GÜNDEM 03.12.2019, 12:45
Denizli'de bir evden 94 tabanca ve 27 tüfek çıktı

Denizli ilinin Bozkurt ilçesinde adeta silah atölyesine dönüştürülen bir evde 94 tabanca, 27 av tüfeği ile 2 bin mermi ele geçirilirken, 3 zanlı gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Denizli İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı şüphelilerin ruhsatsız silah ticareti yaptığını belirleyerek çalışma başlattı. 

Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takipten sonra Bozkurt ilçesinde önceden belirlenen 5 adrese Denizli İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından baskın yapıldı. 

Adreslerde yapılan aramalarda 94 tabanca, 24 kurusıkı tabanca, 27 av tüfeği, 90 kurusıkı tabanca namlusu, 2 bin mermi, 12 av tüfeği gövde ve tetik tertibatı, 8 kurusıkı tabanca gövdesi ve üst kapak takımı, silah namlu değişimi ve onarımında kullanılan aletler ele geçirildi. 

Soruşturma kapsamında M.K.T, S.V.F. ve S.G. isimli üç kişi gözaltına alındı. 

Şüphelilerin farklı tarih ve kentlerden temin ettikleri silah parçalarını dikkat çekmemek amacıyla 5 ayrı adrese kargo yoluyla ulaştırılmasını sağladığı ve daha sonra da atölyeye çevirdikleri ayrı bir evde birleştirdikleri tespit edildi.

Yorumlar (0)