Deniz Yücel hakkında istenen ceza açıklandı!

Almanya'da yaşayan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in yargılandığı davada savcı, sanığa 15 yıl 3 aya kadar hapis cezası verilmesini istedi.

GÜNDEM 13.02.2020, 12:41 13.02.2020, 13:18
Deniz Yücel hakkında istenen ceza açıklandı!

Alman ''Die Welt'' gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel'in yargılandığı davada savcı, “Terör örgütü propagandası yapmak" ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından toplam 4 yıl 3 aydan, 15 yıl 3 aya kadar hapis cezası istedi.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tahliye edilen ve Almanya'ya dönen sanık Deniz Yücel'i temsilen avukatı Veysel Ok hazır bulundu.

Duruşmada Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu bildirdi.

Mütalaada, sanığın "terör örgütü PKK ve örgüt mensuplarını övecek, terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek ve bu yönteme başvurmayı teşvik edecek nitelikte" eylemleri olduğu belirtildi.

Yücel'e "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 3 aydan 11 yıl 3 aya, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edilen mütalaada, "FETÖ/PDY propagandası yapmak" suçunun maddi unsurları oluşmamaması nedeniyle bu suçtan beraatine karar verilmesi istendi.

Duruşma ertelendi

Sanık Yücel'in avukatı Veysel Ok, esasa ilişkin savunma yapmaları için süre istedi.

Süre isteğini kabul eden mahkeme, duruşmayı 2 Nisan'a erteledi.

2 milyon 980 bin TL tazminat talep etmişti

Yaklaşık bir yıl Silivri Cezaevi’nde kalan DenizYücel, daha önce, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davaya gönderdiği dilekçede, cezaevinde işkence gördüğünü iddia etmişti. Yücel, "haksız ve hukuka aykırı olarak tutuklu kaldığı" süre için 2 milyon 980 bin TL tazminat talep etmişti.

Yorumlar (0)