Deniz Kuvvetleri'ndeki gizli belgeleri sızdıran 3'ü asker 4 kişi tutuklandı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki gemi, silah ve helikopter sistemleri gibi kritik noktadaki projelerin bilgilerini sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 1'i sivil 3’ü asker 4 şüpheli tutuklandı.

GÜNDEM 05.02.2021, 22:37 06.02.2021, 16:14
Deniz Kuvvetleri'ndeki gizli belgeleri sızdıran 3'ü asker 4 kişi tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde; devletin iç veya dış siyasal yararları ve güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri edinerek açıkladıkları belirlenen 1'i astsubay, 2'si emekli albay ve 1'i sivil olmak kaydıyla 4 şüpheli şahıs hakkında geçtiğimiz 27 Ocak'ta gözaltı kararı alınmıştı.

4 şüpheli şahıs, eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken, asker olan şüphelilerin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki gemi, helikopter ve silah sistemleri gibi kritik projelerin bilgilerini sivil şüpheliye teslim ettiğinin belirlendiği duyurulmuştu.

Hepsi tutuklandı

Emniyet merkezindeki işlemleri tamamlanan şahıslar, Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Burada soruşturma savcısına ifade veren 4 kişi, 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini edinerek açıklama' suçundan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, 4 şüpheli şahsın tutuklanması kararına vardı.

Yorumlar (0)