'Demir Yumruk' operasyonunda 5 tutuklama

Demir çelik sektöründe paravan firmalar üzerinden sahte faturalar oluşturarak kamuyu 25 milyar TL zarara uğratan şirketlere yönelik 'Demir Yumruk' operasyonu çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında Erol Evcil'in de yer aldığı 5 kişi tutuklandı.

GÜNDEM 04.07.2022, 20:20 05.07.2022, 15:00
'Demir Yumruk' operasyonunda 5 tutuklama

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sona eren 225 şüpheli şahıs, sağlık kontrollerinin akabinde adliyeye gönderildi.

Tahkikatı yürüten cumhuriyet savcısı, şüpheli şahıslardan 210'u için ek gözaltı isteğinde bulundu. İsteği değerlendirmeye alan Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 210 zanlıdan bir bölümü için iki, bir bölümü için ise dört gün ek gözaltı süresi verdi.

Evcil'in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli şahıs ise cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının akabinde tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi.

5 kişi tutuklandı

Nöbetçi hakimlik tarafından sorgulanan şüphelilerden Evcil (Eşrefoğlu), Fırat Ardıç, Hasan Kabuklu ve Tolga Demirel 'kamu kuruluşlarını dolandırma' ve 'suç işlemek maksadıyla örgüt kurma' suçlarından, şüpheli şahıs Sadun Budinli ise 'kamu kuruluşlarını dolandırma' ile 'suç örgütü mensubu olmak' suçları gerekçesiyle tutuklandı.

Alpaslan Gazi A., 'ikameti terk etmeme', diğer şüpheli şahıslar Serdar Ç., Remziye Evcil Ş., Öznur Çıtlak A., Mithat K., Mirza Ardahan A., Gülderen Evcil A., Berat Nuri Ş., Sadık Fırat E. ve Özdemir Ö. ise 'ülke dışına çıkış yasağı' adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)