Delegasyondan "vize muafiyeti" açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, diplomatik, hizmet ve hususi pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarının, Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) mecburiyetinden muaf olacağını açıkladı.

GÜNDEM 11.12.2019, 18:12 11.12.2019, 18:18
Delegasyondan "vize muafiyeti" açıklaması

Delegasyondan, ETIAS'a dair gündeme gelen haberlere ilişkin yazılı açıklama yayınlandı.

Söz konusu açıklamada, ETIAS'ın 2022 yılının sonuna dek uygulamaya konacak biçimde programlandığı ve tüm vize muafiyeti bulunan 3. ülke vatandaşlarına uygulanacağını vurgulandı.

2020 yılında kısa seyahatler için Türk vatandaşlarının AB'ye girişine dair bir değişikliğin öngörülmediği aktarılan açıklamada, "Türk vatandaşları Schengen bölgesine kısa seyahatleri için vizeye ihtiyaç duyacaktır. Diplomatik, hizmet/resmi veya hususi pasaport sahibi seyahat eden kişiler, ETIAS seyahat ruhsatı uygulaması zorunluluğundan muaf tutulacaktır." ifadesi kullanıldı.

Dün, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türk hizmet ve hususi pasaportlarının ETIAS dahilinde onay almaları gerekeceğine yönelik haberlere ilişkin yazılı açıklamada bulunmuştu.

Sözcü Hami Aksoy, AB Komisyonu kapsamında girişim yapıldığını ve ETIAS'ın hizmet ve hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarına uygulanmayacağının tekrar daha teyit edildiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)