Defne Joy Foster’ın annesinden Hıncal Uluç tepkisi: “Kapıda bekliyor”

Defne Joy Foster'ın hayatını kaybetmesinin ardından bir köşe yazısı kaleme alan Hıncal Uluç, “Su testisi su yolunda kırılır” demişti. Hatice Foster, Uluç’un ölümünün sonrasında suskunluğunu bozdu.

GÜNDEM 22.11.2022, 15:01 23.11.2022, 12:51
Defne Joy Foster’ın annesinden Hıncal Uluç tepkisi: “Kapıda bekliyor”

Oyuncu Defne Joy Foster’ın hayatını kaybetmesinin ardından ünlü gazeteci Hıncal Uluç, “su testisi su yolunda kırılır” sözleriyle gündeme gelmişti. Uluç’un yaşamını yitirmesinin ardından anne Hatice Foster, açıklamalarda bulundu.

“Hıncal zalimine gereken cezayı veriyorlar”

Hıncal Uluç’un ölünün ardından açıklama yapan Hatice Foster “Defne bu kişiyi kapıda bekliyor. Korkunç ve zalim biriydi. Evladımı bir defa daha toprağın altına sokmuştu. Cenazesinde ‘Merhumu nasıl bilirdiniz?’ dendiğinde 'Kötü birisiydi' demek istiyorum. ‘Haklarınızı helal ediyor musunuz’ dendiğinde ise ‘Etmiyorum’ diye bağırmak istiyorum. Sosyal medya üzerinden yazılanları okuyorum ve gözlerimden yaş eksilmiyor. Benim evladımın canına kıydılar. Yavrumu ne güzel hatırlıyorlar. Hıncal zalimine de gereken cevabı veriyorlar. Bütün insanlara buradan bir bir teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster, 2 Şubat 2011 yılında Kadıköy Caddebostan’da Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan'ın dairesinde, şüpheli bir biçimde yaşamını yitirmişti.

Foster'ın ölümü tüm Türkiye’de derin bir üzüntü oluşturmuştu. 2 sene süresince tutuksuz bir şekilde yargılanan Kerem Altan, 12 Şubat 2015 günü “bildirim veya yardım sorumluluğunun yerine getirilmemesi” suçu gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezası almış, kararın duyurulması geri bırakılmıştı.

11 sene kadar adalet arayışında olan Foster'ın annesinin uğraşları sonuçsuz kalmıştı. Şüpheli hakkında açılan soruşturmada, Altan'ın herhangi bir şekilde kusurunun bulunmadığı gerekçe gösterilerek takipsizlik kararı verilmişti.

Defne Joy Foster'ın hayatını kaybetmesinin sonrasında Hıncal Uluç tarafından kaleme alınan köşe yazısında oyuncu adına "Defne'nin yaşamını yitirmesi tipik bir 'Su testisi, su yolunda kırıldı' hadisesidir." demişti.

Yorumlar (0)