DEAŞ’lı teröristin telefonundan canlı bomba yeleği yapım videosu çıktı!

Adana’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik yapılmış olan operasyonda gözaltına alınan 6 zanlıdan 4 tanesi tutuklandı. Bir zanlının ise cep telefonundan 52 sayfalık canlı bomba yeleğinin nasıl yapıldığına ilişkin bir de videonun çıktığı ifade edildi.

GÜNDEM 22.08.2021, 13:50 23.08.2021, 14:54
DEAŞ’lı teröristin telefonundan canlı bomba yeleği yapım videosu çıktı!

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstihbarat Şube Müdürlüğü’yle beraber terör örgütü DEAŞ’ın faaliyetlerini deşifre etmek maksadıyla çalışmalar başlatıldı. Polis tarafından yapılan çalışmada DEAŞ’ın yabancı uyruklu yapılanması belirlendi.

Bu yapının içerisinde 7 kişinin bulunduğunu ve bunların öncesinde Suriye’de terör örgütü DEAŞ’ın faaliyetlerini sürdürdüklerini ve örgütün Suriye’deki hakimiyetini yitirmesi sonrası yasa dışı şekillerde ülkemize giriş yapıp Adana’ya yerleştikleri ifade edildi. Bu tespit sonrası Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 7 zanlıya ilişkin gözaltı kararı çıktı.

Sorguda dikkat çeken detaylar

Terör ekiplerince 7 zanlının yakalanması maksadıyla çalışma başlatıldı. 18 Ağustos gününde şafak vakti adreslere özel harekat polisleriyle beraber girildi. Yapılmış olan operasyonlarda 6 zanlıya gözaltı yapıldı. Polis evlerinde bulunan dijital malzemelere el koyuldu. Adli tıp biriminde zanlılar sağlık kontrolünden geçirildi ve ardından ise emniyete götürüldü. Burada sorguları yapılan zanlıların sorguları esnasında dikkat çeken detaylara ulaşıldı.

Canlı bomba yeleğinin nasıl yapıldığı videosu çıktı

Gözaltına alınmış olan 6 şüpheliden Ahmet Veyis’in cep telefonundan ‘canlı bomba yeleği’ yapımı ve kullanımına ilişkin 52 sayfalık açıklayıcı ve görsel bilgilerin bulunduğu belgeler çıktı. Veyis’in öncesinde Suriye’de örgütün içerisinde rol alıp çatışmalara katıldığı tespit edildi.

Veyis’in Türkiye’de canlı bomba olarak eylem yapıp yapmayacağı araştırılıyor. Bu operasyonda yakalanan 32 yaşındaki Mahmut el-Hasan’ın çatışma alanlarında ellerinde uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğrafları görüldü.

Gözaltındaki şüphelilerden 21 yaşındaki Yusuf Abdulkadir ve 41 yaşındaki Abdulkerim el-Ubeyt’in Suriye’deki kamplarda silahlı eğitim alarak bölgedeki çatışmalarda aktif bir şekilde rol aldıkları belirlendi. Ahmet Ali Eyüp Nacar ve Ali el-Mustafa, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığın talimatıyla sınır dışı yapılırken, adliyeye sevk edilmiş olan Yusuf Abdulkadir, Abdulkerim el-Ubeyit, Mahmut el-Hasan ve Ahmet Veyis tutuklandı.

Yorumlar (0)