DEAŞ’ın dış güvenlik sorumlusu Adana’da yakalandı 

Silahlı terör örgütü DEAŞ’ın sözde dış güvenlik sorumlusu, Adana’da yapılan operasyon ile yakalandı. Tutuklanan 2 kişinin Musul’da dış güvenlik sorumlusu olduğu ve dış güçler ile Türkiye-Suriye arasında irtibatı sağladığı belirlendi. 

GÜNDEM 17.04.2021, 11:29 18.04.2021, 10:21
DEAŞ’ın dış güvenlik sorumlusu Adana’da yakalandı 

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, şehir genelinde silahlı terör örgütü DEAŞ’a karşı operasyon düzenledi. DEAŞ’ın kentte faaliyetlerde bulunduğunu belirleyen İstihbarat Şube ekipleri, 300 polisin katıldığı eş zamanlı operasyon ile 10 adrese baskın yaptı.

DEAŞ örgütü içerisin dış güvenlik sorumlusu, istihbaratçı, savaşçı gibi kategorilerde faaliyet gösterdiği belirlenen 7 kişinin yakalanması için başlatılan şafak operasyonunda kapılar koçbaşıyla kırıldı.



Irak-Suriye-Türkiye üçgeni kurmuşlar

Terör örgütü mensuplarının Irak-Suriye ve Türkiye arasında faaliyet üçgeni kurduğu ve “dış güvenlik sorumlusu” sayesinde de yurt dışıyla bağlantıda oldukları belirlendi.

Operasyon sırasında yakalanan 7 kişi içerisinde bulunan Yusuf Abdulkerim Yusuf Neccar hakkında çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Irak Telefer’de istihbarat polisi olan Yusuf Neccar, bir süre sonra DEAŞ içerisine katılmış ve burada ”Musul emiri” ilan edilmişti. Eski görevi nedeniyle “dış güvenlik sorumlusu” ilan edilen Yusuf Neccar, Türkiye’deki pek çok terör örgütü yanlısı ve Avrupa’da bulunan sözde liderlerle irtibattaydı.



7 zanlıdan 2’si tutuklandı

Yusuf Neccar ve Yezen el-Selami isimli iki kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kalan 5 kişiden biri adli kontrol şartıyla serbest kalırken diğer 4 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Serbest kalan zanlılar, Adana İl Göç İdaresi tarafından sınır dışı edilecek. 

Yorumlar (0)