DEAŞ’ın sözde Türkiye sorumlusu yakalandı

MİT tarafından Suriye’de yapılan operasyonla DEAŞ’ın sözde Türkiye sorumlusu, kırmızı kategoride aranan Kasım Güler yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

GÜNDEM 15.06.2021, 10:43
DEAŞ’ın sözde Türkiye sorumlusu yakalandı

MİT’in yaptığı operasyonlar hız kesmeksizin sürüyor.

Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yapılan operasyonlarla terör örgütlerinin kökü kazınıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından kırmızı kategoride aranan Kasım Güleri isimli şahıs yakalandı.

Türkiye’ye saldırı hazırlığındaydı

Milli İstihbarat Teşkilatı, terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride bulunan DEAŞ’ın sözde “Türkiye vilayeti sorumlusu” Ebu Usame el Türki kod isimli Kasım Güler’in Türkiye’ye Suriye’den yasa dışı şekillerle geçerek sansasyonel bir eylem planladığının bilgisinin ardından çalışma başlatıldı.

Türkiye’ye getirildi

Suriye’de gerçekleştirilen operasyonla yakalanan Güler sorgulanmak için Türkiye’ye getirildi.

Yasa dışı yollardan Türkiye’ye geçecekti

Kasım Güler’in DEAŞ üyesi olduğu ve yanında patlayıcı ve silahla yasa dışı şekillerde Türkiye’ye geçme hazırlığında olduğu kaydedildi.

Kırmızı kategoride aranarak yakalanan ilk DEAŞ üyesi olduğu belirtilen Kasım Güler’in üstünde çok sayıda örgütsel doküman ve gizli belge çıktı.

Örgütteki görevi

Güler 2008-2010 seneleri arasında Afganistan-Pakistan bölgesine geçip çatışma alanlarında faaliyet gösterip 2014 senesinde ise DEAŞ’a katıldığı belirlendi.

Örgütte üst düzey görevlerde bulunduğu açıklanan Güler’in DEAŞ’ın sözde Avrupa, Rusya ve Türkiye mali sorumlusu olduğu da duyuruldu.

Yorumlar (0)