DEAŞ üyesi, Ankara’da sahte kimlikle yakalandı

Uluslararası terör örgütü listesinde kırmızı bültenle aranan DEAŞ terör örgütü mensubu B.A Ankara’da sahte kimlikle yakalandı.

GÜNDEM 31.03.2021, 14:44 01.04.2021, 09:58
DEAŞ üyesi, Ankara’da sahte kimlikle yakalandı

Ankra emniyetinin yürüttüğüz titiz çalışma kapsamında gerçekleştirilen operasyonla DEAŞ’lı terörist B.A üzerinde bulunan sahte bir kimlikle beraber ele geçirildi.

Kırmızı bültenle aranıyordu

Uluslararası aranan teröristler arasında yer alan B.A. Türk polisinden kaçamadı. Türkiye’de yakalanan DEAŞ’lı teröristlere Ankara emniyetinin başarılı operasyonu sonucu bir yenidi daha eklenmiş oldu. 

Ankara emniyetinin yürüttüğü kapsamlı ve titiz bir çalışmanın sonucunda yapılan operasyonla ele geçirilen DEAŞ terör örgütü üyesi B.A. gözaltına alındı.

DEAŞ’a katılmak için Kazakistan’dan Suriye’ye gitmiş

Elde edilen bilgilere göre, B.A’nın 2013 yılında DEAŞ’a katılmak amacıyla Kazakistan'dan Suriye'ye giderek birçok çatışmada aktif rol aldığı, örgüte lojistik destek temin ettiği ve illegal bir şekilde Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi.

Türkiye’ye yasa dışı şekilde giriş yaptıktan sonra korsan bir taksi ile Hatay’dan Ankara’ya geleceği belirlenen DEAŞ’lı terörist Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından fiziki takibe alındı.

Kente girmeden operasyon için düğmeye basıldı

B.A’nın içinde olduğu korsan taksinin başkente yaklaşmasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı.

Gerçekleştirilen başarılı operasyonun sonucunda ise korsan taksici M.Y. ve DEAŞ üyesi B.A. yakalanarak gözaltına alıjndı. B.A’nın üzerinde yapılan aramada İ.A. adına düzenlenmiş sahte bir yabancı kimlik ele geçirildi.

Yapılan operasyonda ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesine ve şüphelilerin sorgu işlemlerine devam edildiği öğrenildi.

Yorumlar (0)