"DEAŞ'lıların iadesine ilişkin tutumumuz net!"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, terör örgütü DEAŞ'a mensup yabancı teröristlerin ülkelerine iadelerine ilişkin açıklamada bulundu. Aksoy, "Türkiye'nin çatışma bölgelerinde bulunmuş olan Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) sorununa dair tutumu nettir." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 21.11.2019, 13:33 21.11.2019, 13:37
"DEAŞ'lıların iadesine ilişkin tutumumuz net!"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, terör örgütü DEAŞ'a mensup yabancı teröristlerin sınır dışı edilmelerine ve ülkelerine iadelerine ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye'nin, çatışma bölgelerinde bulunmuş olan Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) sorununa dair tutumunun net olduğunu kaydeden Aksoy, "YTS'ler bağlamında kaynak ülkelerin sorumluluklarını üstlenmelerini bekliyoruz." ifadesini kullandı. 

"Bu, terörizme karşı ortak mücadelenin gereğidir"

Aksoy, kalıcı bir çözüm için bu şahısların vatandaşlıktan çıkarılmalarının değil, ülkelerine geri alınmaları, orada yargılanmaları ve rehabilite edilmelerinin gerektiğini belirterek, "Bu esasen terörizme karşı ortak mücadelenin bir gereğidir. Bu anlayışla hareket eden ülkemiz, uluslararası işbirliği ve eşgüdüme de büyük önem vermektedir." açıklamasında bulundu. 

Çatışma bölgelerinde bulunmuş olduğu anlaşılan yabancıların sınır dışı işlemleri hususunda ülkeyle eşgüdüm kurulduğunu kaydeden Aksoy, seyahat planlaması hakkında ön bildirimde bulunulduğunu da aktardı. 

"Hollanda makamlarıyla eşgüdüm yapılmıştır"

Aksoy, yaptığı açıklamada, "Hollanda’ya 19 Kasım 2019 tarihinde sınır dışı edilmiş olan şahıslarla ilgili olarak da, bu şekilde hareket edilmiş, Hollanda makamlarıyla eşgüdüm yapılmıştır. DEAŞ'la mücadelede zaafiyete uğrandığını iddia edenlerin, bu konuda sorumluluk almaktan kaçtıkları da açıkça görülmektedir." ifadelerine de yer verdi. 

Yorumlar (0)