DEAŞ'ın "kelle kesen" lideri Sakarya'da yakalandı!

İçişleri Bakanlığı, DEAŞ terör örgütünün "sözde eğitim bakan yardımcısı" olan teröristin Sakarya'da yakalandığı bilgisini paylaştı. Teröristin Ürdün uyruklu olduğu bildirildi.

GÜNDEM 03.02.2021, 11:19 03.02.2021, 17:55
DEAŞ'ın "kelle kesen" lideri Sakarya'da yakalandı!

DEAŞ terör örgütünün sözde "eğitim bakan yardımcısı" olan Ürdün uyruklu teröristin Sakarya'da yakalandığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Başkanlığı (İsth) ve Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığının koordinasyonunda DEAŞ terör örgütüne yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, Ürdün uyruklu terör örgütü mensubu A.Z.A.A.D'nin Sakarya'ya geldiğinin tespit edildiği belirtildi.

Gerçekleştirilen operasyonda yakalanarak gözaltı uygulanan teröristin, DEAŞ terör örgütünün 2014-2017 seneleri arasında Suriye ve Irak'ta hakim olduğu ve işgal altında tuttuğu bölgelerdeki sözde "tüm eğitim kurumlarından sorumlu eğitim bakan yardımcısı" unvanıyla terör faaliyetleri gerçekleştirdiği saptandı.

Terörist A.Z.A.A.D'nin, Irak ve Suriye'de yakaladığı esirleri vahşi bir şekilde katlettiği, gerçekleştirdiği bu acımasızca eylemlerin görüntülerini ise örgüt propagandası maksadıyla sosyal medyada yayınladığı belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen DEAŞ mensubu terörist tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yorumlar (0)