DEAŞ'çılardan Viyana saldırısı görüntüleri çıktı

MİT ve Emniyet DEAŞ'a ortak operasyon yaptı. 2 teröristten, DEAŞ'ın Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirdiği saldırının görüntüleri çıktı.

GÜNDEM 15.11.2020, 10:27
DEAŞ'çılardan Viyana saldırısı görüntüleri çıktı

Başkent Ankara'da istihbarat ve keşif çalışmaları yürüttükleri saptanan yabancı uyruklu DEAŞ mensubu 2 terörist, MİT ve Emniyet'in ortak operasyonu sonucu yakalandı.

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Ankara Bölge Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin iş birliğinde gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü DEAŞ bünyesinde aktif olarak çatışma bölgelerinde silahlı eylem düzenledikleri ve başkent Ankara'da istihbarat ve keşif çalışmaları yürüttükleri saptanan zanlılar yakalandı ve evlerinde aramalar yapıldı.

Gözaltına alınan H.E.E. ve A.E.E.'nin adreslerinde DEAŞ'a ait dijital materyaller ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Viyana saldırısının görüntüleri çıktı

Dijital materyaller üzerinde yapılan incelemede ise 2 Kasım 2020 tarihinde Avusturya'nın başkenti Viyana'da 4 Avusturya vatandaşının yaşamını yitirdiği terör örgütü DEAŞ'ın saldırısına dair görüntüler çıktı.

Uzman ekipler, zanlılardan A.E.E'nin cep telefonunda ise "üç boyutlu harita ile konum paylaşma ve koordinat belirleme" özelliğine sahip özel bir programın ve bu programın kullanma kılavuzunun silindiğini tespit etti.

"Dijital kazıma" yapılarak ulaşıldı

Silinen programa erişilmesi üzerine materyaller için bilişim uzmanları görevlendirildi. Uzmanlar "dijital kazıma" yaparak zanlıların DEAŞ içinde faaliyet gösterdikleri yıllara ait çok sayıda fotoğraf ve videoya erişti.

Zanlılar, Ankara Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)