DDK Başkanı Arıcı'dan KPSS açıklaması: Sorun var gibi!

31 Temmuz'da yapılan KPSS'de soruların çalındığına ilişkin iddialar üzerine ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmıştı. Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçti. DDK Başkanı Yunus Arıncı, "Sorunlu bir durumun olduğu gözüküyor. İnceleme için bugün ÖSYM'ye gidilecek." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 03.08.2022, 13:26 03.08.2022, 13:43 Hakan Öksüz
DDK Başkanı Arıcı'dan KPSS açıklaması: Sorun var gibi!

31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen ve milyonlarca kişinin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), gündemin en tartışmalı konularından biri haline geldi. KPSS'de çıkan bazı soruların, daha önce bir yayınevinin deneme kitaplarında ve bir eğitim kurumunun YouTube yayınında yer aldığı kaydedildi. Soruların WhatsApp üzerinden dağıtıldığına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düştü.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı

Paragraf ve soru şıklarının sırasının bile aynı olduğunu ortaya koyan çok sayıda görsel, sosyal medya üzerinden paylaşıldı. İddiaların incelenmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı. Erdoğan'ın imzasıyla Aygün'ün görevden alınması, soruların çalındığına yönelik iddiaları güçlendirdi. Sınavın iptal edilip edilmeyeceği ile ilgili tartışmalar yaşandı.

Erdoğan, Twitter'dan paylaştı

Söz konusu iddiaların araştırılması için Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, inceleme başlatılmasını istedi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "İncelemenin sonuçları kısa süre içinde kamuoyuna duyurulacaktır." ifadelerini kullandı. Twitter'dan paylaşımda bulunan Erdoğan, kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

DDK Başkanı Arıncı: Yetkililer bugün ÖSYM'ye gidecek!

Devlet Denetleme Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçti. KPSS'de soruların çalındığı iddialarının araştırılacağını kaydeden Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, "KPSS ile ilgili problemli bir durumun olduğu gözüküyor." dedi. Arıncı, DDK müfettişlerinin incelemede bulunmak için bugün ÖSYM'ye gideceğini bildirdi.

Yorumlar (0)