Davutoğlu ve Babacan'dan bildiri tepkisi: 'Kötü niyetli bir sorumsuzluk örneği'

103 emekli amiral yayınladığı ve “darbe imaları” iddialarının gündeme geldiği bildirinin ardından muhalefet partilerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

GÜNDEM 05.04.2021, 10:03 05.04.2021, 10:36
Davutoğlu ve Babacan'dan bildiri tepkisi: 'Kötü niyetli bir sorumsuzluk örneği'

103 amiralin Montrö bildirisine yönelik tepkiler gelmeye devam ederken Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan’dan açıklama geldi.

“Darbe heveslilerine geçit verilemez”

Bilindiği üzere Kemal Kılıçdaroğlu, yayınlanan bildiriye ilişkin; bu sahte gündemlerin tutmayacağını, halkın tek ve gerçek gündeminin sofrası olduğunu ifade etmişti. 

"Sorumsuzluk örneği"

Bir diğer muhalefet partisi Gelecek Partisi’nde ise Başkan Davutoğlu, yayınlanan bildiriye tepki gösterdi. Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu, darbe heveslilerine geçit verilmeyeceğine dikkat çektiği açıklamasında Gelecek Partisi olarak, hukuk devletinin, demokrasinin ve milli iradenin yanında olacaklarını açıkladı. Yayınlanan bildirinin, ülkenin içinden geçtiği hassas dönemi göz ardı ettiğini belirten Davutoğlu bunun, kötü niyetli bir sorumsuzluğun örneği olduğuna dikkat çekti.

Bu açıklamasının ardından bir paylaşım daha yapan Ahmet Davutoğlu, iktidarın, saçma bir bildiri üzerinden mağduriyet yaratarak ülkenin gerçek gündemini unutturmaması gerektiğini ifade etti.

“Çözüm tam demokrasidir”

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu dışında, DEVA Partisi’nden de bir açıklama geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tarihin utanç sayfalarının, ordunun veya askerin siyasete hadsiz müdahaleleriyle dolu olduğunu belirterek bu hafızanın depreştirilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

İktidara da mesaj veren Babacan, iktidarın daima düşman belirlemeye çalışması ve suni mağduriyet kampanyalarına kurumları katmasının ülkenin geleceğine zarar vereceğini ifade ederek bunun çözümünün tam demokrasi olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)