Davutoğlu: Madencilik için ayrı bakanlık kurulsun!

Maden ocağı patlamasının yaşandığı Bartın'ın Amasra ilçesine giderek incelemelerde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Burada yaptığımız incelemelerle ilgili birkaç gün içinde açıklama yapacağız, eksikleri anlatacağız. İlk önerimiz, madencilik için farklı bir bakanlığın kurulmasıdır." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 16.10.2022, 09:55 17.10.2022, 08:29 Hakan Öksüz
Davutoğlu: Madencilik için ayrı bakanlık kurulsun!

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağı patlamasının yaşandığı bölgeye giderek incelemeler yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, tüm ülkenin gözünü buraya çevirdiğini belirtti. Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait maden ocağında meydana gelen patlamada 41 işçinin yaşamını yitirdiğini aktaran Davutoğlu, "Daha önce de böyle büyük acılar yaşamıştık. Bu zorlu günlerde siyasi görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakarak dayanışma göstermeliyiz." dedi.

"Birkaç gün içinde bir duyuru yapacağız"

Hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin ihtiyaçlarının giderilmesi için bütün devlet kurumlarının seferber olması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, "Millet olarak, maden şehitlerine ödenecek bir borcumuz var. En başta bu acının yaşanmasına sebep olan sorumlular, daha sonra da biz bu işin muhasebesini yapmalı. Bu maden faciasından dersler almalı ve madencilik alanında nelerin değişmesi gerektiğini bir kez daha gözden geçirmeliyiz. Bu alanda ne gibi eksikler var, nasıl önlemler alınmalı? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, öz eleştiri yapmalı." diye konuştu.

"İktidar, bu konudaki yapıcı eleştirilere açık olsun"

Gelecek Partisi olarak bu patlamaya ilişkin bir çalışma ekibi oluşturduklarına değinen Davutoğlu, "Yaşamını yitiren işçilerimizi aileleriyle görüşüyoruz. Maden ocağındaki eksikleri anlamaya çalışıyoruz. Birkaç gün sonra yapılması gerekenlerle ilgili bir duyuruda bulunacağız. Bu yapıcı muhalefet anlayışıyla gerçekleştireceğiz. Bunu ancak ortak akılla çözebiliriz. Dolayısıyla iktidar partisinin de buna açık olması gerekiyor. İlk önerimiz, madencilik ile enerjinin, farklı bakanlıkların bünyesine alınmasıdır. Madencilik, çoğu zaman ihmal ediliyor. Bu nedenle madencilik için farklı bir bakanlık kurulmalı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)