Davutoğlu AB büyükelçileri ile görüştü: Sorunların sebebi Suriye!

Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile bir toplantı gerçekleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Türkiye-AB krizini biz çözeceğiz” mesajı verdi.

GÜNDEM 25.03.2021, 10:26 26.03.2021, 09:27
Davutoğlu AB büyükelçileri ile görüştü: Sorunların sebebi Suriye!

AB ülkelerinin Ankara Büyükelçileri ile bir toplantı gerçekleştiren ve bu görüşmelerin devamının da geleceğini vurgulayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-AB ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Türkiye-AB arasında yaşanan gerginliği kendilerinin çözeceğine işaret eden Davutoğlu, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin tarihi önemine vurgu yaptı.

‘Sorunların ana sebebi’

Toplantıda Türkiye ile AB arsındaki sorunların temel dayanağının dış politik sebeplerden kaynaklandığına işaret eden AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, Suriye’de yaşanalar için ise ‘sorunların ana sebebi’ açıklamasında bulundu.

Öte yandan AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileri ülkedeki siyasi partilerle görüşmelerin devam edeceğini açıkladı. Davutoğlu, Türkiye’nin hem AB hem de NATO stratejisinin bir parçası olduğunu vurguladı.

‘Türkiye-AB krizini çözeceğiz’

Türkiye-AB arasında imzalanan 18 Mart mutabakatından sonra 5 yıl geçmesine rağmen bir ilerlemenin olmadığını hatırlatan Davutoğlu, partisinin AB krizini çözeceğini belirtti.

Türkiye ile Avrupa Birliği’nin birlikte çalışması gerektiğine vurgu yapan Davutoğlu, “Türkiye olmadan AB küresel bir güç olamaz” değerlendirmesinde bulundu.

‘Türkiye’de gündem çok yoğun’

Meyer-Landrut, Türkiye’de yoğun bir gündemin olduğunu işaret ederek, 10. yılını geride bırakan Suriye probleminin, sorunların ana sebebini oluşturduğunu kaydetti.
 

Yorumlar (0)