Datça'daki yangın kontrol altına alındı! Yangının çıkış sebebi belli oldu

Muğla'nın Datça ilçesinde meydana gelen orman yangınını söndürme çalışmaları devam ederken, yangının kontrol altına alındığı açıklandı. Havanın aydınlanmasıyla beraber 20 helikopter ve 10 uçaklık hava gücüyle müdahale tekrar başlamıştı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangının çıkış sebebinin ilk belirlemelere göre elektrik trafosundan kaynaklı olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 14.07.2022, 13:10 14.07.2022, 13:47
Datça'daki yangın kontrol altına alındı! Yangının çıkış sebebi belli oldu

Dün, Datça'da Mesudiye Mahallesi'nin Kocadağ mevkisinde bulunan ormanlık alanda meydana gelen yangına müdahale devam ediyor. Rüzgar sebebiyle kısa süre içinde yayılan alevlerin kontrol edilmesi için yoğun çaba harcandı.

Evler tahliye edildi

Çok sayıda arazöz, orman işçisi ve iş makineleriyle yangının yerleşim alanlarına ilerlememesi adına tedbir alındı fakat alevler bazı yazlık evlere ulaştı, evlerden bazıları hasar gördü. Çok sayıda ev ise tahliye edildi.

Tatilciler tahliye edildi

Ayrıca alevlerin Kabaklarlı Plajı'na ilerlemesi sonrasında bölgede jandarma da tahliye kararı aldı.

Jandarma, Kabaklarlı ve Hayıtbükü etrafındaki konaklama tesisi ve evlerdeki tatilcilerden bölgeyi boşaltmalarını talep etti.

Tatilciler de bunun üzerine bölgeden kendi araçlarıyla ayrılmaya başladı.

Bölgeden ayrılan yaklaşık 2 bin kişi Palamutbükü'ne sevk edilirken, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, bölgeden tatilcilerin ayrılmaya başladığını ifade ederek, "İşletme sahipleri ise kendi istekleriyle bölgede kalmayı seçti" sözlerini kullandı.

Yangın sebebiyle Datça-Mesudiye karayolu da geçici olmak üzere ulaşıma kapatıldı.

Söndürme çalışmalarına giden bir itfaiye aracı da bölgede devrildi. Hafif yaralanan 3 itfaiye personeline sağlık ekipleri tarafından olay yerinde müdahalede bulunuldu.

Bölgeye görevliler dışında Jandarma ekipleri girişlere müsaade etmiyor. İtfaiye ekipleri ve orman işçileri yangının bölgedeki evlere sıçramaması için gayret gösteriyor.

Yangın kontrol altına alındı

Dün öğle saatlerinde Muğla'nın Datça ilçesinde meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı. Haberi Bakan Kirişçi duyurdu.

Yangının sebebi elektrik trafosu

Muğla Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yapan Bakan Kirişci, yangının çıkış sebebine ilişkin, "Şu ana kadarki tespitimiz elektrik trafosundan çıktığı, fakat kesin değerlendirmeleri sonraki saatlerde paylaşacağız" sözlerini kullandı.

500 hektarlık alan zarar gördü

Yangında 500-600 hektara yakın bir alanın zarar gördüğünü söyleyen Kirişci, "Bu 500-600 hektarlık alanın tespitini tam olarak inşallah yangının kontrol altına alınmasının ardından ve gerekli ölçümlerden sonra net olarak ifade edilebilecek konumda olacağız. En önemli konu, gerek insan hayatı noktasında gerekse canlı hayvan ile ilgili herhangi bir zayiatın olmaması" sözlerini kullandı.

2 bin 400 vatandaş tahliye edildi

2 bin 400 civarında kişinin, yangından olumsuz etkilenmemeleri ve zarar görmemeleri için bulundukları bölgeden tahliye edildiklerini açıklayan Kirişci, bu tahliye faaliyetleriyle yangın söndürme çalışmalarının büyük bir kararlılıkla devam ettiğini dile getirdi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Datça’da meydana gelen orman yangınından 19 kişinin etkilendiğini açıkladı.

Twitter'dan açıklama yapan Koca, "Muğla Datça’daki orman yangını ne yazık ki devam ediyor. Olaylardan şu ana kadar 19 kişi etkilendi. 9 kişinin tedavisi devam ediyor, 9 kişi taburcu oldu, 1 kişinin tedaviye ihtiyacı olmadı. 18 ambulans, 84 sağlık personelimiz, 1 Mobil Komuta Aracı ve 9 UMKE Timi görev başında" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)