Darbeci Hafter'i darbeci Sisi anlar: "Türkiye, güvenlik tehdidi yaratıyor"

Türkiye'nin de desteğiyle Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçlerine karşı peş peşe zafer kazanan Libya ordusunun etkinliğinden rahatsız olan Mısır'ın darbeci cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Türkiye’nin bir güvenlik tehdidi yarattığını iddia etti. 

GÜNDEM 24.05.2020, 15:00 24.05.2020, 15:02
Darbeci Hafter'i darbeci Sisi anlar: "Türkiye, güvenlik tehdidi yaratıyor"

Libya'da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH), ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e karşı başarılı sonuçlar elde etmesinin ardından bölgedeki çıkarlarının zarar göreceğinden korkan devletlerden birbiri ardına açıklamalar geliyor.

Türkiye tarafından verilen destekle birlikte darbeci Halife Hafter'e peş peşe vurulan darbelerin ardından başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır olmak üzere pek çok yabancı devlet, Türkiye’nin bölgedeki potansiyel güç olarak ön plana çıkmasından rahatsız oldu. 

Meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Türkiye tarafından desteklenerek askeri başarılar kazanmasından hoşnut olmayan Mısır yönetimi de Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulunmaya başladı.

Mısır basınında yer alan haberlere göre, darbeci cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Türkiye’nin bir güvenlik tehdidi yarattığını iddia etti.

"Libya'nın güvenliği, Mısır için önceliktir"

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) darbeci Halide Hafter’e karşı kazandığı zaferlerden kaygı duyduğunu kaydeden Sisi, "Libya'nın güvenliği, Mısır için önceliktir" ifadelerini kullanarak Türkiye’ye üstü kapalı "uyarı" yaptı. 

Sisi, sınırlarda istikrarsızlığa neden olacak herhangi bir duruma izin vermeyeceğiz." diyerek, meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) desteğini esirgemeyen Türkiye’nin yönelimlerini reddettiğini kaydetti.

Yorumlar (0)