Darbe tehdidinde bulunan AYM üyesi özür diledi!

Twitter hesabından darbe tehdidinde bulunan AYM Üyesi Engin Yıldırım yaptığı açıklama ile tüm kamuoyundan özür diledi.

GÜNDEM 14.10.2020, 13:38
Darbe tehdidinde bulunan AYM üyesi özür diledi!

Eski Türkiye'nin meşhur tehdit diliyle "darbe" tehdidinde bulunan ve gelen tepkiler sonrası kazı çeviren AYM Üyesi Engin Yıldırım, "Işıklar yanıyor" şeklindeki paylaşımı ile ilgili tüm kamuoyundan özür diledi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan ve daha önce de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile polemiğe giren Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Enis Berberoğlu hakkında verilen kararının ardından şahsi Twitter hesabından "Anayasa Mahkemesi binasının gece çekilmiş ve çevre ışıklarıyla aydınlatılmış fotoğrafını" ekleyerek "Işıklar yanıyor" şeklindeki paylaşımda bulunmuştu.

Açıkça darbe ile tehdit anlamına gelen bu paylaşıma başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere tüm çevrelerden büyük tepki gelmişti.

Yaptığı darbe tehdidi paylaşımı ile ilgili yazılı açıklama yapan AYM Üyesi Engin Yıldırım, ısrarla "darbe kastının olmadığını" savunarak, kamuoyundan özür diledi.

Dün gece Twitter hesabından paylaştığı mesajda maksadını aşan ifadeler kullandığını kabul eden ve bundan ötürü üzgün olduğunu belirten Engin Yıldırım, kasıtlı şekilde demokrasi ya da hukuk dışı bir olguya atıf yapmadığını, bunun söz konusu olmayacağını ileri sürdü.

Demokrasi ve hukuk karşıtı her türlü girişimin her zaman karşısında olduğunu iddia eden Engin Yıldırım, paylaştığı fotoğrafı, mesaiyi bitirdikten sonra AYM bahçesinde gezerken çektiğini, fotoğrafı paylaşırken de hukuk dışı herhangi bir imada bulunmak istemediğini ileri sürdü.

Kasıtlı olarak hukuk dışı veya demokrasi karşıtı hiçbir imada bulunmayacağını kendisini tanıyan herkesin bildiğini iddia eden Engin Yıldırım, ancak insani bir yanılgı yaptığını ve yanlış yorumlanmaya müsait şekilde bir mesaj paylaştığını kabul ederek, paylaştığı mesaj sebebiyle kamuoyundan özür dilediğini ifade etti.

Yorumlar (0)