Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünde Erdoğan'dan "sivil Anayasa" mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın 155. kuruluş yıl dönümünde konuştu. Yargının üzerindeki FETÖ gölgesini kaldırdıklarını kaydeden Erdoğan, "sivil ve özgürlükçü Anayasa" mesajı verdi. Seçimden sonra bu konunun TBMM'nin gündemine alınacağını söyledi.

GÜNDEM 10.05.2023, 12:55 11.05.2023, 13:12 Hakan Öksüz
Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünde Erdoğan'dan "sivil Anayasa" mesajı

Danıştay'ın kuruluşunun 155. yıl dönümü için kutlamalar yapıldı. İdari yargı mensuplarının da yer aldığı heyet ile Aslanlı Yol'dan yürüyen Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Atatürk'ün mozolesine gelerek çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazı yazdı.

"Yargının üzerindeki FETÖ gölgesini kaldırdık"

Danıştay Başkanlığı 155. Kuruluş Yıldönümü Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ gölgesinin yargı üzerine düşmesi, bizi derinden yaralamıştı. Yargıyı FETÖ'den arındırdık. Milletimiz, artık yargı kurumlarına daha çok güveniyor. Eski nesilde nelerin yaşandığını görmeyen, bilmeyen bir nesil var. Bugünkü kazanımların değerini anlatmakta güçlük çekiyoruz." dedi.

"Milletimiz, sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'ya kavuşmalıdır"

Konuşmasının devamında "sivil Anayasa" mesajı veren Erdoğan, "Milletimiz, sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'ya kavuşmalıdır. Seçimlerden sonra bunu TBMM'nin gündemine alacağız. Asırlık eksiklerimizi kapatmak için 21 yılda çok uğraştık. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi de bunu dile getirmiştim. Milletin üzerinde güç yoktur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)