Danimarkalı terörist ülkesine gönderildi

Türkiye'de bulunan Geri Gönderme Merkezi'nde sabah saatlerinde işlemleri tamamlanan ABD'li bir yabancı terörist savaşçının (YTS) sınır dışı edilmesinden sonra Danimarkalı terörist de ülkesine gönderildi.

GÜNDEM 11.11.2019, 17:30 11.11.2019, 17:39
Danimarkalı terörist ülkesine gönderildi

Türkiye'de bulunan Geri Gönderme Merkezi'nde işlemleri tamamlanan Danimarkalı yabancı terörist savaşçı (YTS) polis eşliğinde İstanbul Havalimanı'na getirildi. Sınır dışı işlemleri tamamlanan terörist, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gönderilmek üzere polis eşliğinde Türk Hava Yolları (THY) uçağına bindirildi.

Suriye'de yakalanan diğer yabancı terörist savaşçıların da işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilecekleri bildirildi.

Teröristler ülkelerine gönderiliyor

Türkiye, yakaladığı yabancı uyruklu DAEŞ'li teröristleri ülkelerine gönderme çalışmalarına başladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, bu sabah yaptığı açıklamada, geri gönderme merkezlerinde bulunan Alman uyruklu 7 yabancı terörist savaşçının da seyahat programlarını yapıldığını ve 14 Kasım günü sınır dışı edileceğini bildirmişti.

İşlemi tamamlanan ABD'li bir yabancı terörist savaşçının (YTS) Türkiye'den sınır dışı edildiğini kaydeden Çataklı, sürece ilişkin şunları söylemişti:

"Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan Alman uyruklu bir yabancı terörist savaşçı için sınır dışı süreci işletildi, Danimarka uyruklu bir yabancı terörist savaşçı ise adli süreç işletilerek gün içerisinde ülkesine gönderilecek. Dolayısıyla bugün 3 yabancı terörist savaşçının ülkemizden çıkışları sağlanacak."

"Biz kimsenin DEAŞ oteli değiliz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tartışma konusu olan DAEŞ'li teröristlerin iadesine ilişkin geçen hafta yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi biz bunları 'Size iade edeceğiz' diyoruz, pazartesiden itibaren başlıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar. İade edeceğiz. Ayağa kalkıyorlar. 'Biz bunları vatandaşlıktan attık, siz ne yaparsanız yapın.' Yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da silseniz de saklasanız da o DEAŞ'lıları, insanınızı, kendi vatandaşınızı, vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da sizin ülkenize göndereceğiz. Ne yaparsanız yapın. Kendi insanınıza nasıl hesap vereceğinizi kendiniz bilirsiniz. Biz kimsenin DEAŞ oteli değiliz."

Yorumlar (0)