Danimarka, AstraZeneca aşısının kullanımını tamamen durdurdu

Danimarka, birçok ülkede kullanımı askıya alındığı açıklanan AstraZeneca-Oxford aşısını tamamen bıraktığını açıkladı.

GÜNDEM 14.04.2021, 16:51 15.04.2021, 10:57
Danimarka, AstraZeneca aşısının kullanımını tamamen durdurdu

Danimarka Sağlık Kurumu Direktörü Soren Brostrom, Covid-19 aşısı AstraZeneca - Oxford’un, ülke genelinde kullanımına son verildiğini açıkladı.

Kanda pıhtılaşmaya neden olduğu tespit edilmişti

İngiltere’de AstraZeneca aşısı olan 7 kişinin, kan pıhtılaşmasından dolayı hayatını kaybetmesiyle söz konusu aşı etrafında başlayan tartışmalar, etkisini devam ettiriyor. İngiltere’de 21 Mart’a kadar AstraZeneca aşısı olan 18 milyon arasından 30 kişide kan pıhtılaşması görülmüştü.

Bu yan etkisi sebebiyle Almanya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İzlanda, Hollanda, Fransa, Portekiz, Danimarka, Lüksemburg, Slovenya, İtalya, Norveç, İrlanda, Estonya, Avusturya, Letonya, Litvanya, Bulgaristan, Tayland, İsveç, Romanya, Endonezya ve İspanya gibi ülkeler, AstraZeneca adlı Covid-19 aşısının kullanımını askıya aldığını açıklamıştı. 

Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa İlaç Dairesi de daha önce AstraZeneca aşısının etkili ve güvenli olduğunun teyit edildiğini, bu aşının faydalarının yan etkisinden daha çok ağır bastığını duyurmuştu.

Bugün yapılan açıklamada ise Danimarka Hükümeti, İngiltere menşeli AstraZeneca-Oxford aşısının kullanımının tamamen bırakıldığını duyurdu.

Yorumlar (0)