Dairesini gezdirmekten yorulunca ev turuna ücret getirdi

Esenyurt’ta kendisine ait evin satışını yapmak adına siteye ilan oluşturan Burak Demir, birden fazla kişiye evi dolaştırmasına rağmen herhangi bir sonuç bulamayınca akıllara gelmeyecek bir şekil geliştirdi. Site üzerinden evini görüp gezmek için gelecek kişilere hafta içi 100 TL ve hafta sonu 150 gibi bir ücret tanımlaması yapan Demir, “Bana kalırsa hepimiz evlerimizi gösterdiğimiz için para almalıyız” şeklinde ifade vererek, birçok kişinin evi görmek için eğilimde olmasına nazaran evini hiçbir şekilde satamadığını açıkladı.

GÜNDEM 29.04.2022, 13:17 30.04.2022, 15:42
Dairesini gezdirmekten yorulunca ev turuna ücret getirdi

Aşağı yukarı iki buçuk ay gibi bir süre öncesinde internet üzerinden evini satmak istediğine dair ilan veren Burak Demir, birden çok kişiye evini gezdirip herhangi bir netice bulamayınca akıllara gelmeyen bir durum gerçekleştirdi. İnternet üzerinde verdiği ilana yeni bir açıklama ekleyen Demir, ev gezileri için hafta içi 100 TL, hafta sonu ise 150 TL almayı planladığını belirtti. Verdiği ilandaki farklılık sayesinde artık ciddi olarak satın alım yapacak kişilerin arama sağlayacağına vurgu yapan ev sahibi, birden fazla kişinin ilgisiyle karşılaşınca buradan kazandığı miktarları hayır işleri adına harcamaya başladı. Zamanının çok kıymetli olduğuna dikkat çeken Demir, “Bana kalırsa hepimiz evimizi gezdirmekten para talep etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Evini satmak istedi, sonuç alamayınca paralı yaptı

İstanbul Esenyurt’ta bulunan evinin satışını yapmak adına siteye ilan oluşturan Burak Demir, birden fazla kişiye evi dolaştırmasına rağmen herhangi bir netice bulamayınca akıllara gelmeyecek bir fikir ortaya çıkardı. Sattığı evi görmek adına ziyarete gelen kişilerden hafta içi 100 TL ve hafta sonu 150 TL tutarında bir ücret talep eden Demir, “Bana kalırsa hepimiz evimizi gezdirmekten para talep etmeliyiz” şeklinde ifade ederek, birçok kişinin fazla bir ilgisinin olmasına nazaran evini hiçbir şekilde elden çıkaramadığını belirtti.

“Eve git gel yapmaktan maddi ve manevi olarak yıpranmıştım”

Birden fazla kişinin evi gezmeye geldiğini ancak hiç kimsenin ciddi bir şekilde satın alım yapmayı düşünmediğini açıklayan Burak Demir, “İnternet sitesi üzerine yaklaşık olarak 2,5 ay öncesinde evimi verdim. Bu zaman aralığında gene birçok kişi beni arayarak evi gezmek istedi. Hele ki en çok Ramazan ayında evde canları sıkılan vatandaşlar evi dolaşmaya geldi. Sonuçta bende çalışan birisiyim ve devamlı işyerinden çıkarak eve geliş gidiş sağlıyordum bu yüzden masrafa girmiş oluyordum. O nedenle evi dolaşmak isteyenlerden belirli bir ücret istemem lazım diye aklıma bir plan geldi. Bu fikrimi de verdiğim ilanın açıklama kısmına not şeklinde düştüm. Yaptığım bu şey gene de evi dolaşmak isteyen kişilere engel bir oluşturmadı. Yabancı veya yerli birçok kişi gene de evi dolaşmaya geldi. Gelen kişilerden hafta içi 100 TL ve hafta sonu ise 150 TL gibi bir tutar talep etmeye başladım. Hem buradan aldığım paraları da bir hayır kurumuna bağış yapıyorum, hiçbir şekilde kendim adına kullanım sağlamıyorum” şeklinde bilgi verdi.

“Dolandırıcı sananlara tapu bile gönderdim”

Yapılacak olan ev gezilerinin ücretli olduktan sonrasında da birden fazla arama aldığına vurgu yapan Demir, “Yaşanan bu aşamada tarafıma emlakçılar bile arama yaptı. Hatta bazı emlakçılar ‘hafta sonu içi sana 5 kişi için 250 TL'den kişi getirsem uygun mu?' şeklinde soru sordu. Gelen teklifi bende reddetmedim bu şekilde ev gezileri devam etti. Esasen ben farklı ülkelerde de hayatımı sürdürdüm ve bu şekilde ev dolaşmak istediğimde ücretlendirmeleri karşılıyordum. Bu sebeple yabancı olan kişilerde herhangi bir problem meydana gelmiyor. Fakat Türk vatandaşlar için ortaya çıkan bu durum gariplerine gidiyor. Dahi aralarında birileri fiyatı aşağı çekmek adına pazarlığa giriyor. Satışını yapmak istediğim ev şu anki pazara nazaran uygun fiyatlı olmasından dolayı birden fazla kişi hala evi dolaşmak adına ücretin ödemesini yapıyor. Bazı kişiler ise beni dolandırıcı sanıp evimden şüphe duyuyorlar. Bende içleri rahat etsin diye bu kişilere gerekli olan evrakları gönderiyorum, hatta inanmazsınız bazı insanlara tapuyu bile yolladım” şeklinde ifade ederek herhangi bir netice bulamadığını belirtti.

“Zamanım kıymetli”

Ev dolaştırmak adına geçirilen vaktin çok değerli olduğuna dikkat çeken Demir, “Herhangi bir karşılık talep etmeden öncesinde evi gezmeye gelenlerin sayısı haftalık olarak aşağı yukarı 20 kişiyi buluyordu. Fakat son olandan sonrasında ise gene haftada en az on kişi dolaşmaya geliyor. Şayet emlakçılık yapmıyorlarsa diğer kişilerde benim çalıştığım şekilde yoğunlarsa onlara da bu şekilde yapmalarını konusunda tavsiyede bulunabilirim. Şu nedenle geçirdiğimiz vakit çok kıymetli, hele ki benim vaktim daha önemli. O nedenle benim düşünceme göre hepimiz ev gezdirmekten para talep etmeliyiz” dedi.

Yorumlar (0)