"DAEŞ unsurlarının gözetimini üstleneceğiz"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Barış Pınarı Harekâtıyla terörden arındırılacak alanlardaki alıkoyma merkezlerinde bulunan DAEŞ unsurlarının ve yine harekât alanındaki kamplarda bulunan ailelerinin gözetimini üstleneceğiz." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 12.10.2019, 17:02 12.10.2019, 17:05
"DAEŞ unsurlarının gözetimini üstleneceğiz"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı kapsamında DAEŞ'li tutuklular ve ailelerinin akıbetine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

Aksoy, Türkiye'nin harekât kapsamında güvenli bölge oluşturma çabasını gölgelemeye yönelik çabaları yakından izlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Türkiye’nin Barış Pınarı Operasyonu kapsamında Suriye’nin kuzey doğusunu terörden arındırarak güvenli bölge oluşturma çabasını gölgelemeye yönelik çabaları yakından takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump ile yaptığı son telefon görüşmesinde belirttikleri üzere, Barış Pınarı Harekâtıyla terörden arındırılacak alanlardaki alıkoyma merkezlerinde bulunan DAEŞ unsurlarının ve yine harekât alanındaki kamplarda bulunan ailelerinin gözetimini üstleneceğiz.''

Türkiye tarafından gözetim altına alınacak DAEŞ mensupları ve ailelerinin, Suriye içinde terörden arındırılmış bölgelerde tutulması yönünde çalışmalar yapılacağını belirten Aksoy, "DAEŞ’le ilintili yabancı terörist savaşçıların suça karışmamış eş ve çocuklarının rehabilitasyonu konusunda vatandaşı oldukları ülkeler ve uluslararası örgütlerle birlikte çalışmaya hazırız." açıklamasında bulundu.

"Uluslararası toplumun ortak çabalarını önemsiyoruz"

Aksoy, ''Kalıcı çözümün Suriye’de tutulan yabancı terörist savaşçılar ve ailelerinin, vatandaşlığını taşıdıkları menşe ülkelerce geri alınması, yargılanması ve rehabilitasyonundan geçtiği bilinmelidir. Bu doğrultuda uluslararası toplumun ortak çabalarını önemsiyoruz. Türkiye, uluslararası toplumun bu amaçla sarf edeceği gayretlere her türlü katkıyı vermeye devam edecektir.'' ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar (0)