"DAEŞ hortlayabilir, Menbiç'e operasyon olur"

SDG Genel Komutanlık açıklamasında Barış Pınarları Operasyonları ardından DEAŞ tehdidi ve Menbiç'e rejim tarafından müdahale ihtimali öne sürüldü.

GÜNDEM 07.10.2019, 11:23 07.10.2019, 13:45
"DAEŞ hortlayabilir, Menbiç'e operasyon olur"

ABD’nin örtük onayı ile gerçekleşen ve Türkiye’nin “Barış Pınarı” ismi verdiği operasyon evvelinde SDG Genel Komutanlığı'nın açıklaması, operasyonun DEAŞ'ın hortlamasına ve Suriye rejiminin saldırılarına sebep olabileceği uyarısı yapıldı.

SDG tarafından yapılan açıklama “Çatışmayı önlemek için yaptığımız tüm çabalara, güvenlik mekanizması anlaşmasına olan bağlı kalmamıza ve atmamız beklenen adımları atmamıza rağmen, ABD güçleri sorumluluklarını yerine getirmedi ve Türkiye ile sınır bölgelerinden çekildi. Türkiye'nin bölgelere yönelik kışkırtılmamış saldırısı, IŞİD'e karşı mücadelemiz ve bölgede son yıllarda yarattığımız istikrar ve barışı olumsuz yönde etkileyecektir. Suriye Demokratik Güçleri olarak, topraklarımızı ne pahasına olursa olsun savunmaya kararlıyız. Kürt, Arap, Süryani ve Süryani halkımızı birliklerini güçlendirmeye ve SDF'nin topraklarını savunmasında beklemeye çağırıyoruz” şeklindeydi

Açıklama SDG'nin Twitter hesabından altı madde şeklinde yapıldı:

Örgüt ABD’ye dayanarak Tel Abyad ve Serekaniye arasındaki ağır silahlar ve muharebe kuvvetlerinin geri çekildiğini ifade etti.

Türkiye'nin güvenli bölge adımının bir ölüm bölgesine dönüştüreceğini ifade eden SDG Türkiye için “Halkımızı yerinden etmek ve istikrarlı ve güvenli bölgeyi çatışma ve kalıcı bir savaş bölgesine dönüştürmek” istediği iddialarında bulundu.

SDG'nin açıklamanın devamında:

“SDG’nin 11 bin oğlunu ve kızını feda ettiği beş yıl süren savaşta, operasyon IŞİD’i yenme çabalarını tersine çevirir. Bölgedeki uzun vadeli bir savaş, Suriye'yi kalıcı bir çatışma alanı haline getirecek. Fırat Kalkanı bölgelerinde saklanan IŞİD liderleri, IŞİD hücreleri ve hapishanelerdeki 12 bin IŞİD mensubu ile 70 bini bulan aileleri kamplardan çıkacaktır. Suriye’de halen bulunan 50 bin fazla aşırılık yanlısı Nusra, IŞİD mensubu terörist tüm Suriye’ye ve Suriyelilere ulaşabilecektir.” dediği kaydedildi.

Diğer taraftan SDG iddiaları; Rusya tarafından desteklenen Suriye rejim güçlerinin de Menbiç'e askerî operasyon yapacağı yönünde.
 

Yorumlar (0)