D-100'de İstanbul-Ankara ulaşımı trafiğe açıldı

Dün yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapatılmış olan İstanbul-Ankara arasındaki D-100 karayolu, bugün sabah 06.00 sıralarında tekrar ulaşıma açıldı. Yetkililer, sürücülere kar lastiği uyarısı yaptı. 

GÜNDEM 24.01.2022, 10:31 24.01.2022, 16:50
D-100'de İstanbul-Ankara ulaşımı trafiğe açıldı

Dün yaşanan yoğun kar yağışı, bir kez daha ulaşımı durdurdu. Yapılan bütün kar küreme çalışmaları sonuç vermedi ve yollar karla kaplandı.Yoğun kar yağışı beklentisi ve yolların karla kaplanması, araçların kaza yapması ihtimali sonrası İstanbul-Ankara arasındaki devlet kara yolu ve TEM otoyolu, bütün araç trafiğine kapatıldı. Diğer kentlerden de TEM otoyoluna girişe müsaade edilmedi.

Tekrar ulaşıma açıldı

Yolun, dün 17.00 sıralarında ulaşıma kapatılması sonrasında yolda kalan vatandaşlar olunca, yeniden çalışmalar başlatıldı.

Vatandaşların bir bölümü tesislerde beklerken, araçlarında bekleyenlere kumanya dağıtıldı.

Sabah saatlerine kadar karayolları ekipleri, tuzlama ve kar temizleme çalışması yaptı.

Bunun neticesinde, sabah saat 06.00 sıralarında yol tekrar ulaşıma açıldı.

Kar lastiği uyarısı!

Düzce Valisi Cevdet Atay, vatandaşların yapılan uyarılar dikkate alması gerektiğini ifade ederek, zincirsiz ve kar lastiği olmadan yola çıkılmaması yönünde uyarılar yaptı.

Sabah saatlerine kadar gerçekleştirilen çalışmaları inceleyen Vali Atay, D-100 kara yolu Darıyeri mevkisinde saat 06.00’da yola çıkan vatandaşları uğurladı.

Karayollarından açıklama

Karayolları Genel Müdürlüğünden gelen açıklamada, İstanbul-Ankara arasındaki D-100 yolunun, iki yonlu olarak bütün araçlara açıldığını duyurdu. Tem Otoyolu'nda ise İstanbul yönündeki araçların için yolların açıldığı, Ankara yönü için çalışmaların sürdüğü açıklandı.

Yorumlar (0)