Cüneyt Özdemir TSK'yı suçlayan gazeteciye müsaade etmedi

Cüneyt Özdemir canlı yayında Süleymaniye'den bir gazeteciyle röportaj yaptı. Gazetecinin sınır ötesi operasyonlarda TSK'nın sivilleri vurduğu yalanını ortaya atmasının üzerine Özdemir yayının ardından röportajın ilgili kısmını videodan sildi.

GÜNDEM 26.06.2020, 00:00
Cüneyt Özdemir TSK'yı suçlayan gazeteciye müsaade etmedi

Uzun bir zamandır Youtube üzerinde yaptığı canlı yayınlarla birlikte adından söz ettiren gazeteci Cüneyt Özdemir, dünyadan farklı noktalardan isimleri yayına alıp olan biteni izleyicilerine aktarıyor.

İzleyiciler Özdemir'in yayınlarıyla birlikte dünyanın farklı coğrafyalarında güncel olaylara ilişkin neler olduğuna ilişkin daha fazla kaynaktan bilgi edinme imkanına kavuşmuş oluyor.

Son olarak Özdemir, Süleymaniye'de yaşayan Bestoon Khalid adlı bir gazeteciyi canlı yayında konuk etti.

Süleymaniye'de ne konuşuluyor?

Süleymaniye'den Türkiye'ye gelen bilgi akışının sıfır olduğunu açıklayan Cüneyt Özdemir, gazeteciye orada neyin konuşulduğunu sordu.

TSK sivilleri vuruyor, yalanı!

TSK'nın sınırlarımızda terör örgütü PKK başta olmak üzere terör örgütlerine karşı düzenlediği Pençe Kaplan Operasyonu'nun bölgede gündemde olduğunu söyleyen Khalid, Türk askerini bölgede 3 gün içerisinde 6 sivili öldürmekle suçladı.

Bestoon Khalid verdiği röportajda, Süleymaniye'de 3 gündür en çok konuşulan konunun Türk medyasına gerçek şekilde yansımadığını iddia ederek, operasyonlar sebebiyle sivil vatandaşların yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Khalid sözlerinin devamında TSK'nın yapmış olduğu operasyonlar sonucunda 3 gün içerisinde 6 sivilin yaşamını kaybettiği yönünde suçlamalarda bulundu.

Cüneyt Özdemir Mehmetçik'e yapılan suçlamanın olduğu kısmı videodan çıkardı.

Cüneyt Özdemir'e linç kampanyası

Sosyal medya üzerinde ise PKK propagandası yürüten hesaplar Cüneyt Özdemir için bir linç kampanyası oluşturdu.

Özdemir, konunun haberleştirilmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaş gazeteciliğine örnek oluşturacak bağlantıların yapıldığı yayında Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına ilişkin gazeteci Bestoon Khalid'in daha sonradan teyit edilemeyen ve doğrulatılamayan bilgiler paylaştığını ifade ederek avukatların uyarısı üzerine bu bölümü yayından kaldırdığını duyurdu.

Bölümü kaldırdığı için eleştiren meslektaşlarına seslendi

Özdemir TSK'ya yönelik kirli iftiraların atıldığı bu bölümü kaldırmasını eleştiren meslektaşlarına da bir önerim var diyerek, bu haberleri kendi kanalları ya da hesaplarından yayınlamaya davet etti.

Yorumlar (0)