Cüneyt Özdemir, Kılıçdaroğlu ve CHP'yi topa tuttu: "Winter is coming"

CHP'nin kontrolü kaybettiğine vurgu yapan Cüneyt Özdemir, "Bu gidişle CHP, kısa bir süre sonra 3. ya da 4. hatta 5. parti olabilir, görün. Ciddi bir savrulma yaşanıyor" sözlerini kullandı. 

GÜNDEM 25.05.2022, 15:08 26.05.2022, 12:13
Cüneyt Özdemir, Kılıçdaroğlu ve CHP'yi topa tuttu: "Winter is coming"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'de kurulan bir vakıf ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a birtakım suçlamalar yöneltti.

Kılıçdaroğlu, vakıflar üzerinden ‘gizli’ bir biçimde Türkiye’den Amerika’ya para kaçırıldığını öne sürdü.

Kısa sürede Türkiye gündemine oturan iddialar ile ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir'den yorum geldi.

"Komplo teorisi"

Söz konusu iddiaları, "Küçük rakamlardan saçma komplo teorisi" şeklinde değerlendiren Özdemir, CHP'yi ve Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Özdemir, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarında şu sözleri kullandı:

"Erdoğan ve ailesi, ABD'deki vakıflara 30-40 milyon doları gönderip, Türkiye'de başları sıkışınca ABD'ye kaçacaklarmış. Söz konusu iddia bu... İkna oldum! Türkiye'de muhalefet bu kadar küçük miktarlardan bu derece saçma komplo teorisi kuramaz diyordum fakat kuruyor işte, inanılmaz! Yahu fısıltı gazetesinde dahi bunların on, hatta yüz mislinden söz ediliyor madem ortaya bir şey atacaksınız bari bunu onla, yüzle çarpın... Ha ABD'ye bir de para kaçırıp kaçma 'procesi' de çok iyi. Dünyada ilk olabilir! Genelde diktatörler ABD'den kaçmıyorlar mıydı?”

“Büyük bir hayal kırıklığı”

Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

“ABD'de bulunan AK Partili vakıfların katakullilerini araştırmak ayrı, bu tarz saçma sapan bir komplo teorisini muhalefet liderinin bizzat ağzından, büyük bir şey duyuruyormuş gibi anlatmak ayrı. Durum düşündüğümüzden daha vahim anlamına gelir. Büyük hayal kırıklığı...

İki ciddi krizle karşı karşıyayız; Ekonomik politikalarında iktidar iflas ediyor fakat daha vahimi ana muhalefet CHP, kontrolü tamamen kaybediyor. Bu gidişle CHP, kısa bir süre sonra 3. veya 4. hatta 5. parti olacaktır. Büyük bir savrulma var."

Yorumlar (0)