Cümlede anlatılmak istenen nedir? A-Yön B-Yer...

2 oy ile rektör atayan, rektör cübbesiyle CHP Grup kürsüsünde seçilmiş iktidara meydan okuyan zihniyet, kendi istedikleri gibi bir rektör atanmamasına duydukları isyanı, vandallık göstererek ve sahte sloganlar üreterek ortaya koyuyor. "Yolun aşağısını" işaret eden Emniyet amirinin "aşağı" ifadesini "yön" değil "yer" olarak algılayan, cümlenin bütününden "aşağı" kelimesinin "yön" mü, "yer" mi belirttiğini çözemeyen göstericiler için bir an önce yüz yüze eğitimin başlatılması ve ilk dersin Türkçe olması gerektiği ortaya çıkıyor.

GÜNDEM 02.02.2021, 09:57 03.02.2021, 09:45
Cümlede anlatılmak istenen nedir? A-Yön B-Yer...

Polis ekipleri dün Boğaziçi Üniversitesi'ni kuşatarak Rektör Melih Bulu'nun çıkışını engellemek isteyen grubu dağıtmıştı.

Grubun pandemiye rağmen bir arada bulunması sebebiyle bir emniyet amiri, "Aşağı in, toplu gezmek yok. Aşağıdan..." diyerek yön belirtmesini "Başını dik tutma. Aşağı bak" olarak lanse eden provokatörlere Emniyet Genel Müdürlüğünden cevap geldi.

Sosyal medya platformu Twitter'daki "@EmniyetGM" hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü "Yalan’dan bir Slogan" diyerek videonun tamamını paylaştı.

"Aşağı bak" ifadesine "Yalan" emojisi, "Aşağıdan" ifadesine "Doğru" tiki kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk polisinin pandemi ortamında hem yasadışı göstericilerle mücadele ettiğini hem de "yalan virüsü" ile mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı.

"Bu mücadele milletimiz için. Türk polisi daima hazır" denilen paylaşımdaki videoda emniyet amirinin açık bir şekilde grubu dağıtmaya çalıştığı ve bir arada yürümelerine izin vermediği görülüyor.

Emniyet amiri, grubun bir bölününe caddenin aşağı bölümünü işaret ederek, "İn aşağı, in aşağı. Aşağıdan. Aşağıdan, toplu gitmek yok" diyor.

Emniyet amirinin "Aşağıdan gidin" anlamındaki seslenişi, provokatörler tarafından sosyal medyada "Aşağı bak, kafanı kaldırma, dik durma" olarak çarpıtılarak "Din duracağız, aşağı bakmayacağız" şeklinde pazarlanmıştı.

Yorumlar (0)