Cumhuriyet Bayramı, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıldönümü Türkiye'nin her yerinde coşkuyla kutlandı.

GÜNDEM 29.10.2020, 20:04 29.10.2020, 20:34
Cumhuriyet Bayramı, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıldönümü Türkiye'nin her yerinde coşkuyla kutlandı. Antalya, Batman ve Kırıkkale'deki renkli kutlama görüntülere kameralara yansıdı.

Cumhuriyet Bayramı, Antalya'da meşalelerle kutlandı

Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlama amacıyla araçlarla fener alayı düzenlendi.

Araçların geçişi esnasında bir grubun yaktığı meşaleler görsel şölen oluşturdu.

Konyaaltı sahili açıklarına demir atan yerli üretim korvet gemisi TCG Kınalıada (F-514) da konvoyun geçişi esnasında ışıklarıyla dikkati çekti.

Mehteran Takımı, Kırıkkale'yi turladı

Kırıkkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanması maksadıyla Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı, tırın üzerinde tüm Kırıkkale'yi gezerek vatandaşların bayramını kutladı. Kutlamalarda ayrıca bisiklet turu etkinliği de gerçekleştirildi.

Evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkan Kırıkkale halkı, Türk bayraklarıyla kutlamalara eşlik etti.

Kırıkkale Valiliğince bisiklet turu etkinliği düzenlendi. Vali Sezer, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş, yaklaşık 10 kilometrelik bisiklet yolunda pedal çevirdi.

Batman'daki kutlamalarda spor etkinlikleri yapıldı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı doğada düzenlenen etkinlikler ile kutlandı. Valilik, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresince cumhuriyetin kuruluşunun 97'nci yılı sebebi ile Hasankeyf'te yamaç paraşütü, bisiklet turu, doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, dalış, kano ve tekne gezintisi gerçekleştirildi; su altında Türk bayrağı açıldı.

Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, kurum temsilcileri, sporcular ve Batman halkı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı.

Yorumlar (0)