Cumhuriyet Bayramı devlet erkanının Ata’yı ziyaretiyle başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 98. kez kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle devlet erkanı ile birlikte Ata’nın huzuruna çıkarak Anıtkabir’i ziyaret etti ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

GÜNDEM 29.10.2021, 11:49
Cumhuriyet Bayramı devlet erkanının Ata’yı ziyaretiyle başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik ettiği devlet erkanı, Cumhuriyet'in ilanının 98'inci yılı olması nedeniyle Anıtkabir’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aslanlı Yol'un başına gelerek tören alanındaki yerini alması ile birlikte tören de resmen başladı.

Devlet erkanı tam kadro Anıtkabir’deydi

Törende Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı kabinesine bağlı üyeler, siyasi parti ve yargı temsilcileri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine ulaştı.

Mozoleye çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından heyet Misak-ı Milli Kulesi’ne doğru yol aldı.

“Cumhuriyetimizi 2023 hedefleriyle buluşturacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne bugünle ilgili olarak, “Sizi, silah arkadaşlarınızı ve kahraman şehitlerimizi yad ediyoruz. Cumhuriyetimizi her alanda güçlendirip dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapabilmek için çalışıyoruz. Türkiye salgına rağmen çeşitli alanlardaki başarılarıyla kalkınma yolculuğunu sürdürüyor. Cumhuriyetimizi 2023 hedefleriyle buluşturmakta kararlıyız” sözlerini yazdı.

Resmi törenin sona ermesinin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.  

Yorumlar (0)