Cumhuriyet Başsavcılığından İdlib hamlesi: Soruşturma başlatıldı!

İdlib'deki saldırıda şehit olan 33 askerimizin şehadet anına ilişkin olduğu iddiasıyla yayınlanan video ve fotoğraf destekli paylaşımlar için soruşturma başlatıldı.

GÜNDEM 28.02.2020, 15:39 28.02.2020, 16:38
Cumhuriyet Başsavcılığından İdlib hamlesi: Soruşturma başlatıldı!

İdlib'de Beşşar Esed rejimi unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu 33 Türk askeri şehit oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İdlib'deki saldırıda şehit olan 33 askerimizin şehadet anına ilişkin olduğu iddiasıyla yayınlanan video ve fotoğraf destekli paylaşımlar için soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"27 Şubat 2020 tarihinde Suriye’nin İdlib şehrinde gerçekleştirilen menfur saldırı sonucu şehit edilen askerlerimize ait olduğu yönünde sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı ve gerçeğe aykırı olarak yayımlanan video, resim ve paylaşımlar hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216, 217 ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2. maddesi kapsamında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama, Kanunlara Uymamaya Tahrik, Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından re’sen soruşturma başlatılmıştır."

Yorumlar (0)