Cumhurbaşkanlığından El-Bağdadi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesiyle ilgili, "Türkiye Cumhuriyeti olarak NATO müttefikimiz ABD'nin eli kanlı bir teröristi adalete teslim etme çabalarına destek olmaktan memnuniyet duyduk." değerlendirmesini yaptı.

GÜNDEM 27.10.2019, 18:31
Cumhurbaşkanlığından El-Bağdadi açıklaması

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters'a DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin ölü ele geçirilmesine ilişkin açıklamalar yaptı.

ABD Başkanı Trump: DEAŞ elebaşı Bağdadi ölü ele geçirildi

Fahrettin Altun "Türkiye Cumhuriyeti olarak NATO müttefikimiz ABD'nin eli kanlı bir teröristi adalete teslim etme çabalarına destek olmaktan memnuniyet duyduk." ifadelerini kullandı.

Altun şu değerlendirmeleri yaptı:

"DEAŞ karşıtı küresel koalisyonun bir üyesi olarak dost ve müttefiklerimizle birlikte teröristleri yenilgiye uğratmak için çok çalıştık. Terörle mücadelemiz sırasında babalarımızı, annelerimizi ve evlatlarımızı şehit verdik. Bugün Ebubekir el-Bağdadi'nin sivil kurbanlarının yanı sıra dünyanın DEAŞ teröründen koruması için hayatlarını feda eden kahraman askerlerimizi anıyoruz.

Teröristlerin önüne set çeken Türkiye, bundan sonra da terörün her türlüsüyle mücadele etmek için ABD ve diğer ülkelerle yakın iş birliğini sürdürecektir. Güçlerimizi birleştirmenin ve bölgemizde faaliyet gösteren tüm terör örgütlerini yenilgiye uğratmanın zamanı gelmiştir."

Yorumlar (0)